Персикове ґаспачо: рецепт літнього супу від Ярославського

3 серпня 2022, 16:02
Читать новость на русском

У літню спеку так і хочеться скуштувати щось прохолодне, освіжаюче. Чому б нам не приготувати іспанський холодний суп ґаспачо, але з додаванням персиків. Це дуже смачно!

Ґаспачо – популярний іспанський холодний суп, який готують із томатів. Український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський пропонує трішки поекспериментувати та приготувати цю класичну страву з персиками.

Читайте також Як приготувати згущене молоко: перевірений рецепт з трьох інгредієнтів

Для поціновувачів холодних супів, цей стане приємною знахідкою. А ще він чудово комбінується з морепродуктами.

Важливо відзначити, що інгредієнти у рецепті зазначені вже в очищеному виді.

Рецепт персикового ґаспачо

  • Час: 30 хвилин
  • Порції:
Інгредієнти:
 – 300 грамів томатів;
 – 300 грамів персиків;
 – 50 грамів води;
 – 10 – 15 грамів цукру;
 – 10 грамів соку лимона;
 – 75 грамів солодкого червоного перцю без шкірки;
 – 25 грамів білого хліба без скоринки;
 – 12 – 15 грамів гірчиці;
 – сіль;
 – соус табаско;
 – 35 грамів оливкової олії.

Приготування:

  • Щоб зняти з персиків шкірку, ви можете скористатися ножем, або бланшувати їх окропом.
  • У сотейник відправте нарізаний кубиками персик, воду, цукор, сік лимона. Доведіть все до кипіння та проваріть 3 – 7 хвилин. Час залежить від стиглості персика. Готовий фрукт відставте, щоб він охолов.
  • З томатів зніміть шкірку методом бланшування або ножем. Те ж саме стосується і солодкого перцю. Так текстура супу буде однорідною і без неприємних шматочків шкірки з овочів чи хліба.
  • У чашу блендера помістіть усі продукти та добре перебийте в однорідну текстуру. Обов’язково скуштуйте і при необхідності додайте сіль чи табаско.
  • Відправте масу до холодильника, щоб вона добре охолола.
  • ‍Володимир Ярославський подає ґаспачо з невеликою кількістю "гарніру": зі шматочками червоного перцю, свіжого персика з оливковою олією і базиліком. Смачно ще зі шматочком хліба чи брускетою. Підійдуть також шматочки креветок чи гребінець.

Смачного!