3 серпня,
16:02
Персикове ґаспачо: рецепт літнього супу від Ярославського
Джерело:
інстаграм Володимира ЯрославськогоУ літню спеку так і хочеться скуштувати щось прохолодне, освіжаюче. Чому б нам не приготувати іспанський холодний суп ґаспачо, але з додаванням персиків. Це дуже смачно!
Ґаспачо – популярний іспанський холодний суп, який готують із томатів. Український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський пропонує трішки поекспериментувати та приготувати цю класичну страву з персиками.
Читайте також Як приготувати згущене молоко: перевірений рецепт з трьох інгредієнтів
Для поціновувачів холодних супів, цей стане приємною знахідкою. А ще він чудово комбінується з морепродуктами.
Важливо відзначити, що інгредієнти у рецепті зазначені вже в очищеному виді.
Рецепт персикового ґаспачо
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
– 300 грамів томатів;
– 300 грамів персиків;
– 50 грамів води;
– 10 – 15 грамів цукру;
– 10 грамів соку лимона;
– 75 грамів солодкого червоного перцю без шкірки;
– 25 грамів білого хліба без скоринки;
– 12 – 15 грамів гірчиці;
– сіль;
– соус табаско;
– 35 грамів оливкової олії.
Приготування:
- Щоб зняти з персиків шкірку, ви можете скористатися ножем, або бланшувати їх окропом.
- У сотейник відправте нарізаний кубиками персик, воду, цукор, сік лимона. Доведіть все до кипіння та проваріть 3 – 7 хвилин. Час залежить від стиглості персика. Готовий фрукт відставте, щоб він охолов.
- З томатів зніміть шкірку методом бланшування або ножем. Те ж саме стосується і солодкого перцю. Так текстура супу буде однорідною і без неприємних шматочків шкірки з овочів чи хліба.
- У чашу блендера помістіть усі продукти та добре перебийте в однорідну текстуру. Обов’язково скуштуйте і при необхідності додайте сіль чи табаско.
- Відправте масу до холодильника, щоб вона добре охолола.
- Володимир Ярославський подає ґаспачо з невеликою кількістю "гарніру": зі шматочками червоного перцю, свіжого персика з оливковою олією і базиліком. Смачно ще зі шматочком хліба чи брускетою. Підійдуть також шматочки креветок чи гребінець.
Смачного!