Ґаспачо – популярний іспанський холодний суп, який готують із томатів. Український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський пропонує трішки поекспериментувати та приготувати цю класичну страву з персиками.

Читайте також Як приготувати згущене молоко: перевірений рецепт з трьох інгредієнтів

Для поціновувачів холодних супів, цей стане приємною знахідкою. А ще він чудово комбінується з морепродуктами.

Важливо відзначити, що інгредієнти у рецепті зазначені вже в очищеному виді.

Рецепт персикового ґаспачо

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  • Щоб зняти з персиків шкірку, ви можете скористатися ножем, або бланшувати їх окропом.
  • У сотейник відправте нарізаний кубиками персик, воду, цукор, сік лимона. Доведіть все до кипіння та проваріть 3 – 7 хвилин. Час залежить від стиглості персика. Готовий фрукт відставте, щоб він охолов.
  • З томатів зніміть шкірку методом бланшування або ножем. Те ж саме стосується і солодкого перцю. Так текстура супу буде однорідною і без неприємних шматочків шкірки з овочів чи хліба.
  • У чашу блендера помістіть усі продукти та добре перебийте в однорідну текстуру. Обов’язково скуштуйте і при необхідності додайте сіль чи табаско.
  • Відправте масу до холодильника, щоб вона добре охолола.
  • ‍Володимир Ярославський подає ґаспачо з невеликою кількістю "гарніру": зі шматочками червоного перцю, свіжого персика з оливковою олією і базиліком. Смачно ще зі шматочком хліба чи брускетою. Підійдуть також шматочки креветок чи гребінець.

Смачного!