Персиковий торт за 15 хвилин: десерт, від якого шаленіють усі
23 лютого 2022,
12:02
Читать новость на русском
Джерело:
ютуб Здоровий і смачнийБез борошна, без яєць, без духовки. Швидко готується й ще швидше з'їдається. Усе це – про торт із консервованими персиками. Для кулінарів-початківців – безпрограшний рецепт!
Торт виходить ніжний, у міру солодкий, з яскравим смаком персиків. До речі, з чого ви почнете дегустацію: з вершкового желе чи з персикового?
Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою
Персиковий торт без випікання
- Час: 15 хвилин (2 години на застигання)
- Порції: 8
Фото Здоровий і смачний
– 1 банка консервованих персиків;
– 180 грамів печива;
– 70 грамів вершкового масла;
– 200 грамів вершкового сиру;
– 30 грамів желатину;
– 500 грамів персикового йогурту;
– 100 мілілітрів вершків жирністю 30 – 33%.
Приготування:
- Підготуйте круглу форму діаметром 19 сантиметрів. Обгорніть її бортики ацетатною стрічкою.
- Подрібніть печиво на крихту, додайте розтоплене вершкове масло й ретельно все перемішайте.
- Викладіть масу до форми й розрівняйте по дну в пласт.
- У 100 мілілітрах теплої води розмішайте 15 грамів желатину. З рештою желатину зробіть те саме (в окремій посудині). Залиште на 5 – 7 хвилин, щоб набух.
- У глибокій мисці з'єднайте вершки та сир, ретельно збийте міксером до густої консистенції. Влийте персиковий йогурт і ще раз збийте.
- Розігрійте одну порцію набухлого желатину й увілліть до йогуртової маси. Перемішайте все й вилийте на основу торта з печива. Відправте форму до холодильника, щоб желе застигло.
- Дістаньте консервовані персики з банки, сироп перелийте до сотейника.
- Персики наріжте скибочками й викладіть на застигле вершкове желе.
- Персиковий сироп нагрійте до 80 градусів і розчиніть й ньому решту набухлого желатину.
- Половину фруктового желе оборежно вилийте на персики. стежте, щоб вони не сплили на поверхню. Знову поставте форму до холодильника.
Фото Здоровий і смачний
- Як перший шар персикового желе застигне, вилийте на нього решту желе й відправте торт до холодильника для остаточної стабілізації.
- З готового торта зніміть форму та ацетатну стрічку. Наріжте його на порції й подавайте до столу.
Смачного!
Відеорецепт приготування персикового торта без випікання: