Замість кави чи чаю: топ напоїв на літо, які можна приготувати навіть без світла
10 червня 2024,
13:55
Читать новость на русском
Влітку особливо хочеться посмакувати прохолодними напоями. Адже вони так добре рятують від спеки.
Напої з цієї підбірки можна приготувати навіть без світла, інформує Смачно 24. Проте для деяких варто мати газову плиту.
Буде смачно Лише з двох інгредієнтів: рецепт домашнього морозива з полуниці
Лимонад з ревеню
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 2
– 450 грамів ревеню;
– 1 апельсин;
– 1 лимон;
– 300 грамів цукрової пудри;
– 20 грамів свіжого кореня імбиру;
– 300 мілілітрів води.
Приготування:
- Помийте, почистьте та наріжте невеликими кубиками ревінь. Також помийте апельсин та лимон. Зніміть цедру та вичавіть сік у склянку.
- У великій каструлі змішайте воду та цукрову пудру. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння, додайте цедру, сік апельсина і лимона, ревінь та нарізаний імбир. Готуйте на середньому вогні, доки ревінь не розвариться.
- Перелийте лимонад через сито у стерилізовані пляшки. Остудіть та зберігайте у холодильнику до місяця. Подавайте приблизно 25 мілілітрів напою на 100 мілілітрів газованої води.
Ананасовий мохіто
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 6
Ананасовий мохіто точно вам сподобається / Фото Depositphotos
– 900 грамів ананаса;
– 200 мілілітрів цукрового сиропу;
– 50 грамів м'яти;
– 3 лайми;
– 1200 мілілітрів газованої води;
– лід до смаку.
Приготування:
- Ананас почистьте і наріжте шматочками. Лайм наріжте кружальцями.
- У велику карафку покладіть лайм і м'яту. Використовуючи мадлер або ступку, розтовчіть лайм до виділення всього соку.
- Додайте ананас, цукровий сироп та газовану воду. Перемішайте.
- Подавайте із льодом у високих келихах.
Квас з чорного хліба
- Час: 4 години + 2 доби
- Порцій: 4
– 1 літр води;
– 200 грамів житнього хліба;
– 5 грамів пресованих дріжджів;
– 100 грамів цукру;
– 0,5 грама лимонної кислоти.
Приготування:
- Закип'ятіть воду, охолодіть до кімнатної температури.
- Хліб наріжте кубиками, запечіть у духовці, розігрітій до 180 – 200 градусів, поки він не стане темним. Охолодіть їх до кімнатної температури.
- Додайте сухарі у воду. Всипте цукор і лимонну кислоту.
- Покришіть руками у воду свіжі дріжджі. Перемішайте та лишіть на ніч у прохолодному місці, не накриваючи.
- Процідіть напій крізь марлю, вичавіть із хліба рідину. Хлібний жмих лишіть для наступного приготування.
- Розлийте квас у пляшки. Не наливайте повні, щоб квас, піднімаючись, не виходив назовні. Залиште на 2 дні в холодильнику.
Смачного!