Піде – популярна в Турції страва, щось середнє між піцою та відкритим пирогом, у формі човника. Найчастіше піде готують з баранячим або яловичим фаршем, але смачно виходить і з курятиною, сиром та яйцями (щось на кшталт хачапурі) чи просто овочами.

Читайте також Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою

Рецепт турецької піци – піде

  • Час: 2 години
  • Порції: 8


Піде з м'ясом / Фото Фріпік

Приготування:

  1. Змішайте в глибокій мисці борошно, дріжджі, по 5 грамів солі та цукру, 25 мілілітрів олії та теплу воду. Замісіть однорідне тісто та перекладіть його в змазану олією миску. Відправте тісто на 40 – 60 хвилин відпочити в тепле місце.
  1. На розігрітій сковорідці обсмажте дрібно нарізану цибулю, посипте її зірою. Додайте до цибулі дрібно нарізаний болгарський перець, гострий перець чилі та часник. Обсмажуйте їх протягом 2 хвилин.
  1. Додайте до засмажки фарш і смажте ще 5 – 10 хвилин. Додайте до фаршу томатну пасту, чорний мелений перець, сухий чилі, цукор та сіль. Продовжуйте обсмажувати начинку ще 2 – 3 хвилини.


Приготування піде / Фото Їжа

  1. Зніміть начинку з плити та додайте дрібно нарізану зелень половини петрушки, перемішайте.
  1. Готове тісто розділіть на декілька рівних частин. Кожен з них розкачайте в тонкий шар та перекладіть на деко з пергаментом. Викладіть на тісто восьму частину начинки відступаючи від країв тіста на 2 – 3 сантиметри.
  1. Підігніть краї тіста до середини та сформуйте піде човником.


Приготування піде / Фото Їжа

  1. Змастіть краї тіста оливковою олією та відправте піде випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 15 – 20 хвилин.
  1. Готові піде наріжте на порційні шматки та посипте нарізаною зеленню.


Приготування піде / Фото Їжа

  1. Подавайте до столу страву гарячою.

Смачного!