Турецька піца – піде: рецепт смачнющого "човника" з м'ясом та овочами

23 вересня 2021, 15:14
Читать новость на русском

Джерело:

Їжа

Ну хто ж з нас не любить піцу! А ви куштували коли-небудь її турецький варіант – піде, приміром із м'ясним фаршем та овочами? Ось докладний рецепт, за яким ви легко приготуєте цю смакоту власноруч удома.

Піде – популярна в Турції страва, щось середнє між піцою та відкритим пирогом, у формі човника. Найчастіше піде готують з баранячим або яловичим фаршем, але смачно виходить і з курятиною, сиром та яйцями (щось на кшталт хачапурі) чи просто овочами.

Читайте також Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою

Рецепт турецької піци – піде

  • Час: 2 години
  • Порції: 8


Піде з м'ясом / Фото Фріпік

Інгредієнти:
 – 510 г пшеничного борошна;
 – 10 г сухих дріжджів;
 – 25 мл олії;
 – 240 мл води;
 – 40 г петрушки;
 – 20 г часнику;
 – 700 г баранячого фаршу;
 – 1 шт. червоного перцю чилі;
 – 200 г болгарського перцю;
 – 180 г ріпчастої цибулі;
 – 2 ч. л. зіри;
 – 1 ч. л. сухого перцю чилі;
 – 40 г томатної пасти;
 – 50 мл оливкової олії;
 – сіль;
 – мелений чорний перець;
 – цукор.

Приготування:

  1. Змішайте в глибокій мисці борошно, дріжджі, по 5 грамів солі та цукру, 25 мілілітрів олії та теплу воду. Замісіть однорідне тісто та перекладіть його в змазану олією миску. Відправте тісто на 40 – 60 хвилин відпочити в тепле місце.
  1. На розігрітій сковорідці обсмажте дрібно нарізану цибулю, посипте її зірою. Додайте до цибулі дрібно нарізаний болгарський перець, гострий перець чилі та часник. Обсмажуйте їх протягом 2 хвилин.
  1. Додайте до засмажки фарш і смажте ще 5 – 10 хвилин. Додайте до фаршу томатну пасту, чорний мелений перець, сухий чилі, цукор та сіль. Продовжуйте обсмажувати начинку ще 2 – 3 хвилини.


Приготування піде / Фото Їжа

  1. Зніміть начинку з плити та додайте дрібно нарізану зелень половини петрушки, перемішайте.
  1. Готове тісто розділіть на декілька рівних частин. Кожен з них розкачайте в тонкий шар та перекладіть на деко з пергаментом. Викладіть на тісто восьму частину начинки відступаючи від країв тіста на 2 – 3 сантиметри.
  1. Підігніть краї тіста до середини та сформуйте піде човником.


Приготування піде / Фото Їжа

  1. Змастіть краї тіста оливковою олією та відправте піде випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 15 – 20 хвилин.
  1. Готові піде наріжте на порційні шматки та посипте нарізаною зеленню.


Приготування піде / Фото Їжа

  1. Подавайте до столу страву гарячою.

Смачного!