Турецька піца – піде: рецепт смачнющого "човника" з м'ясом та овочами
23 вересня 2021,
15:14
Читать новость на русском
Джерело:
ЇжаНу хто ж з нас не любить піцу! А ви куштували коли-небудь її турецький варіант – піде, приміром із м'ясним фаршем та овочами? Ось докладний рецепт, за яким ви легко приготуєте цю смакоту власноруч удома.
Піде – популярна в Турції страва, щось середнє між піцою та відкритим пирогом, у формі човника. Найчастіше піде готують з баранячим або яловичим фаршем, але смачно виходить і з курятиною, сиром та яйцями (щось на кшталт хачапурі) чи просто овочами.
Читайте також Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою
Рецепт турецької піци – піде
- Час: 2 години
- Порції: 8
Піде з м'ясом / Фото Фріпік
– 510 г пшеничного борошна;
– 10 г сухих дріжджів;
– 25 мл олії;
– 240 мл води;
– 40 г петрушки;
– 20 г часнику;
– 700 г баранячого фаршу;
– 1 шт. червоного перцю чилі;
– 200 г болгарського перцю;
– 180 г ріпчастої цибулі;
– 2 ч. л. зіри;
– 1 ч. л. сухого перцю чилі;
– 40 г томатної пасти;
– 50 мл оливкової олії;
– сіль;
– мелений чорний перець;
– цукор.
Приготування:
- Змішайте в глибокій мисці борошно, дріжджі, по 5 грамів солі та цукру, 25 мілілітрів олії та теплу воду. Замісіть однорідне тісто та перекладіть його в змазану олією миску. Відправте тісто на 40 – 60 хвилин відпочити в тепле місце.
- На розігрітій сковорідці обсмажте дрібно нарізану цибулю, посипте її зірою. Додайте до цибулі дрібно нарізаний болгарський перець, гострий перець чилі та часник. Обсмажуйте їх протягом 2 хвилин.
- Додайте до засмажки фарш і смажте ще 5 – 10 хвилин. Додайте до фаршу томатну пасту, чорний мелений перець, сухий чилі, цукор та сіль. Продовжуйте обсмажувати начинку ще 2 – 3 хвилини.
Приготування піде / Фото Їжа
- Зніміть начинку з плити та додайте дрібно нарізану зелень половини петрушки, перемішайте.
- Готове тісто розділіть на декілька рівних частин. Кожен з них розкачайте в тонкий шар та перекладіть на деко з пергаментом. Викладіть на тісто восьму частину начинки відступаючи від країв тіста на 2 – 3 сантиметри.
- Підігніть краї тіста до середини та сформуйте піде човником.
Приготування піде / Фото Їжа
- Змастіть краї тіста оливковою олією та відправте піде випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 15 – 20 хвилин.
- Готові піде наріжте на порційні шматки та посипте нарізаною зеленню.
Приготування піде / Фото Їжа
- Подавайте до столу страву гарячою.
Смачного!