Ловіть добірку топ-6 місць у Харкові, де можна чудово провести час із близькими, насолоджуючись незабутнім відпочинком просто неба.

До теми Ідеальна курочка на мангалі: як не зіпсувати страву

Журавлівський гідропарк

Журавлівський гідропарк / Фото mapio.net

Одне з найпопулярніших відпочинкових зон у північній частині міста. Сюди їдуть позасмагати біля чистої річки Харків і поплавати на човні під наглядом рятувальників. (У гідропарку є як платний, так й безкоштовний пляж). До паркової території примикає сосновий ліс із чудовими краєвидами. Тут можна орендувати альтанку з мангалом, пограти в пейнтбол чи теніс. А для малечі є безліч ігрових майданчиків. Якщо ви полюбляєте активний відпочинок, вам точно сюди!

Як дістатися: від станції метро "Героїв праці" трамваями №16, 26 до зупинки "Сосновий бір".

Ліс на Салтівці

Ліс на Салтівці / Фото atn

Відчути, як легені лоскоче чисте повітря, харків'яни можуть у мальовничому сосновому ліску через дорогу від Журавлівського пляжу. Тут усе гармонійно облаштовано для вдалого пікніка з родиною: дерев'яні лавочки, столики з пеньків і неймовірна природа! Утім, щоб посмажити шашличок, мангал доведеться прихопити із собою.

Хочете насолодитися трапезою на природі, не згаявши ані хвилини на підготовку м'яса, – придбайте по дорозі вже замариноване. Наприклад, шашлик з філе "Зелень та цибуля" від ТМ "Наша Ряба Апетитна". Свіжомаринована курятина зі свіжою зеленню та соковитою цибулею – чудовий вибір для всієї родини. М'ясо просто розпакуйте, нанижіть на шампури – й одразу відправляйте на мангал!

Як дістатися: 10 хвилин пішки від станції метро "Героїв праці" або трамваями №16, 26 до зупинки "Сосновий Бір".

Олексіївський лугопарк

Олексіївський лугопарк / Фото topgid

Затишна місцинка з неймовірними пейзажами. Поруч – водойма. Парк чудово підходить для родинних пікніків: тут здаються в оренду 25 альтанок, які сукупно вміщують до 70 відпочивальників. Хочете весело провести час на природі в гучній компанії – рушайте до Олексіївського лугопарку!

Як дістатися: автобусами №55, 217, 221, 305 або трамваєм №20.

Лісопарк

Лісопарк / Фото img.depo

Це найбільша лісопаркова зона в північно-західній частині Харкова. Лісопарк – гарне місце не лише для пікніків, а й для прогулянок на велосипедах: тут пролягає найдовший у місті веломаршрут.

Рівні доріжки, відсутність міського гулу, лавочки, чисте повітря – чудовий вибір для сімейного вікенда! Любите шашлики? Тут є можливість посмажити соковите м'ясо на мангалі. Щоб довго не возитися з приготуванням, прихопіть із собою крильця "Солодкий чилі" від ТМ "Наша Ряба Апетитна". Свіжу курочку вже замариновано у ароматних спеціях із ніжною гостринкою чилі. Вам треба лише розпалити мангал, викласти гостро-солодкі крильця на решітку – і за пів години вся компанія смакуватиме неймовірною стравою!

Як дістатися: трамваями №12, 22; тролейбусами № 2, 12.

Крильця "Солодкий чилі" від ТМ "Наша Ряба Апетитна" / Фото Shutterstock

Зелений Гай

Зелений Гай / Фото 056

Мальовниче місце, де часто відпочивають місцеві жителі. Тут можна влаштувати чудовий пікнік, орендувавши одну з дерев'яних альтанок із мангалом. Приїздіть сюди з дітьми, щоб вони досхочу розважилися на різноманітних атракціонах, пострибали на батуті й побігали по лабіринту. Чудовий відпочинок усій родині гарантований!

Як дістатися: від станції метро "Пролетарська" трамваями №23, 26 або маршруткою 204.

Парк машинобудівників

Парк машинобудівників / Фото topgid.net

Один із найбільших парків у Харкові. Містяни часто навідуються сюди, щоб неквапом прогулятись алеями, провести фотосесію, розважитись у мотузковому парку чи влаштувати веселий пікнік. Орендуйте альтанку з мангалом, шампурами та дровами й посмакуйте соковитим шашличком, милуючись чудовим краєвидом.

Як дістатися: 15 хвилин пішки від станції метро "Завод імені Малишева".

Григорівський Бір

Григорівський Бір / Фото blog.pokupon

На надзаплавній терасі долини річки Уди розкинувся розкішний сосновий ліс. Як чудово тут у весняно-літню пору гуляти в затінку високих хвойних дерев або влаштовувати магічні вечірки з вогнищем та шашликами! Однак спеціально обладнаних для пікніків місць у Григорівському Бору немає, тож мангал та дрова не забудьте привезти із собою.

Як дістатися: близько 20 хвилин пішки від станції метро "Холодна Гора", автобусами №67 від станції метро "Центральний ринок", №303е від станції метро "Наукова", №238 від станції метро "Південний вокзал".

Отже, обирайте місце для відпочинку з нашої добірки, скликайте компанію, беріть із собою улюблений шашлик від ТМ "Наша Ряба Апетитна" й найближчими вихідними рушайте на пікнік. Смачних вам шашликів і незабутнього вікенда!

Супер пікнікова пропозиція від ТМ "Наша Ряба Апетитна":

Купуй свіжомариновану курочку Апетитну за супер ціною і гоу пікнікувати:

  • усі шашлики (в асортименті): 99,90 грн/кг
  • усі крильця (в асортименті): 64,90 грн/кг
  • філе мале "Карі": 109,90 грн/кг
  • гомілки "Делі" зі спецією карі: 69,00 грн/кг

Акція діє з 15.07 до 30.09 у всіх супермаркетах та фірмових магазинах "Наша Ряба" і "М'ясомаркет".