Ніжний пиріг готується з пісочного тіста, полуниці та заварним кремом. Зверху можна задекорувати глазур'ю з желатином або цукровою пудрою.

Читайте також Що взяти з собою на пікнік: список необхідних речей та продуктів

Пиріг з полуницею чудовий літній десерт, який можна подавати у будні та свята. Також можете додавати будь-які улюблені ягоди та фрукти.

Полуничний пиріг із заварним кремом

  • Час: 1 година
  • Порції: 6 – 8
  • Калорійність на 100 грамів: 247
  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. У каструлі змішайте яйця з цукром, додайте борошно, молоко, перемішайте до однорідної консистенції, варіть на маленькому вогні до загустіння. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло, ванільний цукор, перемішайте. Накрийте харчовою плівкою, залиште для охолодження.

Яйця/ Фото Pexels

  1. Для приготування тіста вершкове масло наріжте кубиками, викладіть у чашу блендера, додайте борошно, розпушувач, цукор, перемішайте. Далі – додайте яйце, сметану, перемішайте до однорідної консистенції.

Тісто збийте у блендері/ Фото Pexels

  1. Полуницю помийте, почистіть, наріжте скибочками.

Свіжа полуниця/ Фото Unsplash

  1. Форму вистеліть пергаментом. Тісто розподіліть у форму, залиште у холодильнику на 15 хвилин.
  2. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись протягом 30 – 35 хвилин до готовності. Дістаньте з духовки, залиште для охолодження.
  3. Для приготування глазурі у миску викладіть желатин, додайте 40 мілілітрів води для набухання. У каструлі з'єднайте воду з цукром, додайте лимонну кислоту, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, додайте желатин, перемішайте, залиште для охолодження.
  4. У готове тісто викладіть крем, зверху скибочки полуниці, змастіть глазур'ю.

Пиріг з полуницею/ Фото Unsplash

9. Готовий пиріг відправте у холодильник на 30 хвилин. Розділіть на порції. Подавайте до столу. Смачного!