Швидкий пиріг з куркою та сиром: печемо з готового тіста – елементарний рецепт вихідного дня

10 лютого 2024, 11:25
Читать новость на русском

Джерело:

kate.nora.blog

Спечіть цей смачний і дуже простий пиріг з куркою. Він готується дуже швидко – ідеально для вихідного дня.

Для нього треба просто розморозити готове дріжджове листкове тісто і приготувати соковиту начинку. Цей рецепт може стати вашим улюбленим.

Варто спробувати Найкраща страва з картоплі, яку має скуштувати кожен: готуємо гратен – простий рецепт від шефа

Рецепт простого пирога з куркою

  • Час: 55 хвилин
  • Порцій: 6
Інгредієнти:
– 500 грамів листкового дріжджового тіста;
– 2 яйця;
– 1 куряче філе;
– 200 грамів бринзи;
– 100 грамів фети;
– 150 грамів шпинату;
– половина цибулини;
– сіль, кумин, олія до смаку;
– половина чайної ложки суміші перців.

Приготування:

  1. Куряче філе помийте та просушіть паперовим рушником. Далі поріжте його на невеликі шматочки.
  2. Розігрійте пательню і підсмажте шматочки курки до рум'яності, присоливши до свого смаку та збризнувши олією.
  3. Свіжий шпинат, помийте та поріжте. Якщо використовуєте заморожений, то заздалегідь розморозьте його. Дрібно поріжте цибулю.
  4. У великій мисці змішайте шпинат, цибулю, подрібнений сир, яйце, суміш перців і обережно перемішайте.
  5. Розморожене тісто злегка розкачайте, зробіть надрізи до кінця, залишивши посередині місце для начинки шириною з долоню. Туди викладіть курятину, а зверху – шпинатно-сирну суміш.
  6. Смужки тісту приліплюйте з протилежного боку, закриваючи повністю начинку. Сформований пиріг змажте збитим яйцем і посипте кмином.
  7. Випікайте протягом 40 – 45 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці. Готовий пиріг має бути рум'яним, тому орієнтуйтеся на свою духовку.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати смачний капусняк за рецептом учасниці "МастерШеф".