Сезонний пиріг із молодою капустою: рецепт від директорки Школи леді Тетяни Мокріді

24 липня 2021, 18:14
Читать новость на русском

Джерело:

Новий канал

Сезон капусти в розпалі, але салати з нею вже трохи набридли. Хочеться чогось новенького? Тоді пропонуємо спекти з білоголовою капустою смачний та ситний пиріг.

Щоб приготувати з найдоступнішого літнього овоча чудову обідню страву, вам знадобиться всього година часу й трішки натхнення. Капустяний пиріг вас не розчарує!

Читайте також 100 магазинів за рік: торгова мережа МХП "М'ясомаркет" підкорює вершини

Рецептом із нами поділилася директорка Школи леді реаліті-шоу "Від пацанки до панянки" на Новому каналі Тетяна Мокріді.


Тетяна Мокріді / Фото Новий канал

Уявляєте, діти можуть їсти капусту в пирозі та просити добавки! А ще страва дешева, проста і смачна, – відзначала Тетяна.

Рецепт пирога з білокачанної капусти

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4 – 6


Пиріг з молодої капусти / Фото Новий канал

Інгредієнти:
 –  500 г листкового дріжджового тіста;
 – половина головки свіжої білокачанної капусти;
 – 2 моркви;
 – 2 ріпчасті цибулини;
 – сіль на ваш смак;
 – чорний мелений перець на ваш смак.
Для соусу:
 – 1 яйце;
 – 1 склянка молока;
 – 50 г сиру пармезан.
  1. Наріжте капусту смужками, а ріпчасту цибулю – кубиками. Моркву помийте та натріть на грубій тертці.
  2. Розігрійте сковорідку та обсмажте на ній овочі. Додайте спецій на ваш смак.
  3. Деко для випікання змастіть олією, або вершковим маслом. Викладіть зверху тісто та сформуйте бортики.
  4. Викладіть обсмажену начинку на тісто, розрівняйте її.
  5. Збийте яйце, молоко та сир в однорідну масу. Залийте соусом начинку.
  6. З тіста, що залишилося, сформуйте сітку та викладіть зверху на начинку.
  7. Змастіть тісто жовтком.
  8. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте пиріг 40 хвилин.
  9. Готовий пиріг наріже на порції та подавайте до столу. Смачного!