Пиріг з куркою і грибами: домашній рецепт

25 березня 2021, 19:05
Читать новость на русском

Джерело:

Наша Ряба

Ми підготували для вас рецепт пирога з куркою і грибами, який можна приготувати на вечерю. Обов'язково спробуйте.

Запашний пиріг сподобається усім. Смачна начинка з додавання ніжної курятини, грибів, сиру та хрустка скоринка зверху.

Читайте також Рецепт соусу для салату Кобб від Володимира Ярославського

Рецепт пирога

Інгредієнти:
– 250 грамів курячого філе;
– 500 грамів грибів;
– 150 грамів твердого сиру;
– 3 столові ложки майонезу;
– 1 яйце;
– цибуля;
– олія рослинна (для смаження);
– кріп;
– перець;
– сіль.
  1. Для приготування ретельно помийте куряче філе, наріжте кубиками, відваріть у підсоленій воді.
  2. Цибулю, почистіть, гриби помийте, подрібніть ножем, наріжте та обсмажте на пательні з олією.
  3. Натріть сир на грубій тертці.
  4. Кріп помийте, подрібніть ножем.
  5. У мисці з'єднайте м'ясо, цибулю, гриби, додайте сир, майонез, спеції, кріп, перемішайте.
  6. Для приготування тіста у миску викладіть розм'якшене вершкове масло, додайте сіль, дві склянки борошна, ретельно перемішайте. Далі – додайте сметану, розпушувач, перемішайте. Залиште тісто в холодильнику на пів години.
  7. Форму для випікання застеліть пергаментним папером. Дістаньте тісто, розділіть його на дві частини. Одну частину викладіть на дно форми, викладіть начинку, зверху – другу частину тіста.
  8. Поставте в духову шафу при температурі 160 градусів на 30 хвилин.
  9. Дістаньте з духової шафи пиріг, змастіть яєчним жовтком зверху, поставте в духову шафу ще на 10-15 хвилин.
  10. Викладіть готовий пиріг, розділіть на порції. Смачного!