Пиріжки за рецептом українського шеф-кухаря Миколи Люлька можна готувати на пару, а можна й у духовці. Результат буде вражаючий, який з варіантів ви б не обрали.
Читайте також Як швидко приготувати апетитну курочку: 3 рецепти на сковорідці та у духовці
Шеф-кухар обрав для пиріжків начинку з білоголової капусти та соковитого м'ясного фаршу.
Рецепт пиріжків на пару
- Час: 2 години
- Порції: 6 – 8 штук
Приготування:
- У мисці змішуємо цукор, сіль, теплу воду та дріжджі. Перемішуємо до розчинення інгредієнтів.
- Вливаємо олію, додаємо борошно та замішуємо тісто.
- Викладаємо його у миску змащену олією та накриваємо шаром харчової плівки. Залишаємо в теплому місці, щоб тісто підросло.
Рецепт начинки для пиріжків
Приготування:
- Шинкуємо капусту, підсолюємо та перемішуємо руками. Обсмажуємо фарш і нарізану кубиком цибулю. З’єднуємо всі інгредієнти, попередньо віджавши капусту.
- Додаємо нарізану зелену цибулю, всі спеції, натираємо часник, перемішуємо і відставляємо, щоб начинка охолола.
- Розділяємо тісто на рівні частини, розкачуємо та викладаємо начинку. Защипаємо краї та формуємо пиріжки.
- Змастіть решітку пароварки олією та викладіть пиріжки. Готуємо на пару або в духовці розігрітій до 180 градусів 30 хвилин.
Нехай смакує!