Пиріжки з куркою в листовому тісті: простий рецепт

28 січня 2021, 18:15
Читать новость на русском

Найсмачніші домашні пиріжки з куркою – чудова закуска до перших страв. Як правильно приготувати – читайте у матеріалі.

Джерело: Smachno News

Для приготування пиріжків можна купити готове листове тісто або приготувати власноруч. Смачні пиріжки з куркою сподобаються і дітям і дорослим.

Читайте також Як приготувати тісто для домашніх пиріжків: рецепт від шеф-кухаря Володимира Ярославського

Як приготувати пиріжки з куркою

Інгредієнти:
– 500 грамів листового тіста;
– 1 жовток;
– кунжут;
– борошно пшеничне.Інгредієнти для начинки:
– 200 грамів курячого філе;
– 100 грамів цибулі;
– сіль, перець.
  1. Для приготування пиріжків заздалегідь розморозьте тісто, залиште на 30-40 хвилин.
  2. Для приготування начинки помийте, почистіть цибулю, наріжте кубиками, обсмажте на пательні до золотої скоринки.
  3. Куряче філе відваріть в каструлі з окропом, наріжте кубиками. У мисці з'єднайте цибулю з курятиною, додайте сіль, перець, перемішайте.
  4. Розкатайте тісто, розділіть на квадрати 6-8 частин, викладіть начинку, сформуйте у трикутнички, закріпіть краї тіста.
  5. У мисці збийте жовток, змастіть пиріжки, посипте кунжутом.
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів. Деко вистеліть пергаментом, викладіть пиріжки, відправте запікатись на 30-35 хвилин до готовності.
  7. Викладіть пиріжки. Смачного!

Пиріжки з литкового тіста/ Freepik

Як приготувати листкове тісто

Інгредієнти:
– 3-4 склянки борошна;
– 400 грамів вершкового масла 82%;
– 3/4 склянки холодної води;
– 2 яйця;
– 5-6 крапель оцту (або лимонної кислоти);
– 1/3 чайної ложки солі.
  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. На грубій тертці натріть вершкове масло.
  3. У мисці змішайте борошно з сіллю, додайте яйця, 5-6 крапель оцту, воду, вершкове масло, ретельно перемішайте, замісіть тісто. Накрийте рушником і залиште при кімнатній температурі на 20-25 хвилин. Тісто можна зберігати декілька днів у холодильнику.