Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився секретами ідеального бісквіта. Виявляється, жодних складних маніпуляцій. Зараз переконаєтеся!

Цікаво Рецепти для посиденьок із друзями

Яйця

Для пишного бісквіта потрібно, щоб яйця були кімнатної температури. Білки із жовтками можна не розділяти – так вдасться зекономити час. Якщо ж вирішили це зробити, то для збиття білків з цукром у стійкі піки потрібно мати сухий металевий посуд. Жовтки після збиття за консистенцією мають нагадувати крем.

Бісквіт – завжди хороша ідея / Фото Unsplash

Борошно

Неправильне додавання борошна в яєчну суміш – одна з найбільш поширених помилок. Якщо додати багато борошна одразу – суміш "впаде", і бісквіт буде не таким пишним. Тому варто додавати борошно поступово, маленькими порціями, та робити це максимально акуратно.

Аромат

Випічка – це завжди особливий запах. Не соромтеся шукати свій улюблений та експериментувати. Ваніль, кориця, імбир, мускатний горіх, цедра лимона – кожен з цих компонентів зробить бісквіт особливим.

Перемішування

Неквапливість – головний секрет вдалого тіста для бісквіта. Менше рухів – кращий результат. Силіконова лопатка – найкращий інструмент для повільного замішування, який точно не зашкодить тісту.