Пісний відкритий пиріг з яблуками готують без яєць, з додаванням соняшникової олії. Легкий у приготуванні та не займає багато часу. Для начинки можна використовувати будь-які фрукти або ягоди.

Читайте також Простий рецепт манника на кефірі від зірки Мастер Шеф Володимира Троцького

Рецепт галети

Пісна галета з яблуками та мигдальними пластівцями/ Фото Unsplash

  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. У мисці змішайте борошно з сіллю, додайте розпушувач, олію, воду, перемішайте. Замісіть тісто. Накрийте харчовою плівкою, залиште у холодильнику протягом 30 хвилин.
  3. Для приготування начинки помийте яблука, почистьте від шкірки та кісточок. У мисці з'єднаєте з цукром, додайте ванільний цукор, корицю.
  4. Розкатайте з тіста млинець.
  5. Деко вистеліть пергаментом, викладіть тісто, у середину викладіть яблука, присипте цукром, загорніть краї.
  6. Розігрійте духовку до температури 190 градусів, відправте запікатись протягом 40-45 хвилин до готовності.
  7. Викладіть на тарілку, задекоруйте мигдальними пластівцями, розріжте на порції. Смачного!