Солянка з грибами чудово підійде для пісного меню. Ви швидко зможете приготувати легку першу страву та частувати нею свою родину.

Читайте також Як приготувати курячий бульйон з локшиною: домашній рецепт

Страва чудово підійде до пісного столу у Великий піст, адже під час нього потрібно стримувати себе у вживанні м'яса.

Рецепт солянки з грибами

  1. Ретельно помийте печериці, зніміть з них шкірку та поріжте на невеликі шматочки.
  2. Розігрійте сковорідку з рослинною олією і підсмажте гриби до золотистої скоринки. Перекладіть гриби у велику каструлю, у якій будете надалі варити солянку.
  3. Почистьте цибулю від лушпиння, розріжте на дві половини та наріжте кубиком.
  4. Моркву почистьте від шкірки та натріть на грубій тертці.
  5. Обсмажте овочі на сковорідці та додайте спеції, томатну пасту, борошно і долийте трішки води – перемішайте. Тушкуйте овочі 5-6 хвилин та перекладіть в каструлю до грибів.
  6. Наріжте огірки кубиком та додайте до овочів.
  7. Оливки наріжте кільцями та додайте в каструлю, перемішайте всі інгредієнти, залийте овочі окропом. Додайте в суп лавровий лист, спеції та варіть солянку на малому вогні 30 хвилин.
  8. Перед подачею на стіл посипте готову солянку нарізаною зеленню і покладіть скибочку лимону. Смачного!