28 березня,
12:21
Пісний штрудель з яблуками – простий рецепт без яєць
Джерело:
Готуємо з ЮлієюПід час Великоднього посту ми намагаємося зменшити, або й взагалі відмовитися від продуктів тваринного походження. Але це не означає, що страви від цього стануть не смачними чи банальними.
Пісний штрудель – чудовий варіант для домашньої випічки. Ми пропонуємо приготувати його з яблуками, адже це класичний варіант популярного десерту.
Читайте також Три смачні закуски до столу нашвидкуруч: прості рецепти
За бажанням ви можете додавати до нього родзинки, змішувати яблука з грушками чи іншими улюбленими фруктами. Смак від цього не погіршиться.
Рецепт пісного штруделя з яблуками
- Час: 2 години
- Порції: 6 – 8
– 110 грамів теплої води;
– 2 столові ложки олії;
– 200 грамів борошна;
– половина чайної ложки оцту.
Для начинки:
– яблука;
– улюблені горішки;
– родзинки;
– цукор;
– мелена кориця;
– трішки манки або панірувальних сухарів.
Приготування:
- Змішуємо всі інгредієнти для тіста та замішуємо. Тісто повинне вийти еластичним, наче пластилін.
- Накриваємо шаром харчової плівки та залишаємо при кімнатній температурі на 30 хвилин.
- Тісто розтягуємо на рушнику присипаному борошном і обережно, руками тягнемо в різні сторони.
- Викладаємо начинку і пусту частину тіста трішки змащуємо рослинною олією.
- Завертаємо все щільно, наче в трубочку, перекладаємо на пергамент.
- Зверху теж змащуємо трішки олією.
- Випікаємо при температурі 180 градусів 60 хвилин.
- Готовий штрудель зверху присипаємо пудрою цукровою та подаємо до столу.
Смачного!