Пісні страви з грибами: домашні рецепти

11 березня 2021, 16:55
Читать новость на русском

Smachno News підготували для вас рецепти пісних страв з грибами до Великого посту, які ви можете легко і швидко приготувати в домашніх умовах.

Пісні страви з грибами – чудовий варіант до пісного, дієтичного меню та для тих, хто не вживає м'яса. Запечені гриби з ароматними спеціями, овочевий суп-пюре та приготовлений рис у духовці, сподобаються всім.

Читайте також Рецепт вінегрету: ідеальний варіант салату в піст

Рецепт грибів у духовці

Інгредієнти:
– 500 грамів грибів (печериці);
– 2 столові ложки лимонного соку;
– 2 столові ложки олії;
– спеції;
– петрушка;
– сіль, перець.
  1. Ретельно помийте гриби, розріжте навпіл. В залежності від розміру, можна залишити цілими.
  2. У миску викладіть гриби, додайте сіль, перець, спеції, олію, перемішайте.
  3. Розігрійте духовку до температури 180 градусів. Викладіть гриби у форму, відправте запікатись протягом 20-25 хвилин до готовності.
  4. Помийте петрушку, подрібніть ножем. Викладіть готові гриби на тарілку, збризніть лимонним соком, задекоруйте петрушкою. Подавайте холодними або гарячими.

Запечені гриби у духовці/ Фото Freepik

Пісний суп-пюре з грибами

Інгредієнти:
– 350 грамів грибів (печериці);
– 3 картоплі;
– 1 морква;
– 2 цибулі;
– вода;
– 3 столові ложка олії;
– спеції;
– кріп, петрушка;
– сіль, перець.

Суп-пюре з грибами/ Фото Рexels

  1. Для приготування супу помийте, почистіть картоплю, моркву, цибулю, гриби.
  2. Картоплю розріжте на чотири частини, цибулю подрібніть ножем, моркву, гриби – наріжте скибочками.
  3. У каструлю з окропом викладіть картоплю, варіть на середньому вогні протягом десяти хвилин, доки не стане м'якою.
  4. На пательні з олією обсмажте цибулю з морквою до золотої скоринки.
  5. Окремо обсмажте гриби, додайте сіль, перець, тушкуйте 5-7 хвилин.
  6. У каструлю з картоплею викладіть, цибулю з морквою, гриби, варіть протягом 7-10 хвилин. Зніміть з вогню. За допомогою блендера, подрібніть у пюре.
  7. Помийте кріп, петрушку, подрібніть ножем.
  8. Викладіть на тарілку, задекоруйте петрушкою.

Рис з грибами/ Фото Freepik

Рис з грибами

Інгредієнти:
– 350 грамів рису;
– 500 грамів грибів (печериці або на ваш смак);

– 1 морква;
– 1 цибуля;
– 2-3 зубчики часнику;
– 3-4 столові ложки олії;
– спеції;
– сіль, перець.
  1. Ретельно помийте рис, відваріть в каструлі з окропом.
  2. Помийте, почистіть моркву, цибулю, гриби. Моркву натріть на грубій тертці, цибулю наріжте півкільцями, часник подрібніть ножем, гриби – скибочками.
  3. На пательню викладіть цибулю з морквою, додайте часник, сіль, перець, спеції, обсмажте декілька хвилин.
  4. У форму для запікання викладіть рис, зверху гриби з цибулею та морквою.
  5. Розігрійте духовку до 190 градусів, відправте запікатись протягом 30-35 хвилин до готовності.
  6. Готовий рис викладіть на тарілку. Смачного!