Ліза Глінська не перестає дивувати читачів своїми унікальними та смачними рецептами. Дівчина підготувала рецепт смачного, легкого пісного майонезу без використання яєць та молока.

Читайте також Рецепт домашнього майонезу від шеф-кухаря Володимира Ярославського: ресторанний варіант

Щоб приготувати пісний майонез на аквафабі достатньо чітко виконувати покроковий рецепт.

Аквафаба – це рідина, що залишається після відварювання бобових: нуту, бобів, квасолі, горошку. Можна використовувати як свіжо відварену аквафабу, а можна і з консервованих бобових.

Рецепт пісного майонезу

  1. Змішайте у чаші блендера аквафабу, гірчицю та мед. Збийте суміш ручним блендером, 1 хвилини буде достатньо.
  2. Тоненькою цівкою вливайте до аквафаби зі спеціями рослинну олію та продовжуйте збивати.
  3. Додайте до готового майонезу сіль та лимонний сік і знову збийте.
  4. Готовий пісний майонез буде трішки рідшим за звичайний, але його смак – неймовірний. Смачного!

Рецепт пісного майонезу на аквафабі: