Як приготувати пісний майонез: домашній рецепт

15 березня 2021, 18:25
Читать новость на русском

Під час Великого посту варто утриматись від вживання м'яса, молочних продуктів, майонезу. Ми підготували для вас рецепт пісного соусу – чудова альтернатива традиційному.

Рецепт майонезу з простих інгредієнтів, які є на кухні у кожної господині. Ніжний смак вразить усіх. Можна подавати до будь-яких пісних страв або свіжих салатів.

Читайте також Рецепт солянки з грибами без м'яса: пісна страва на кожен день

Рецепт майонезу

Інгредієнти:
– 160 грамів борошна;
– 1 чайна ложка цукру;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– 1 столова ложка гірчиці;
– 150 мілілітрів соняшникової олії;
– 2 склянки води;
– 1/2 чайної ложки солі.

Пісний майонез/ Фото Pexels

  1. Ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок. У каструлі змішайте борошно з водою, розігрійте, перемішайте, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, залиште для повного охолодження.
  2. У мисці з'єднайте олію з гірчицею, додайте сіль, цукор, лимонний сік, збийте міксером протягом 2-3 хвилин. Додайте борошно, перемішайте, збийте ще декілька хвилин до однорідної консистенції. Подавайте до страв. Смачного!