30 хвилин і готово: рецепт пісної цвітної капусти
2 грудня 2022,
12:03
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Миколи ЛюлькаЦіла запечена цвітна капуста стане справжньою окрасою як пісного, так і буденного столу.
Під час Різдвяного посту потрібно обмежити споживання м'яса. Щоб продовжувати ситно і смачно їсти, пропонуємо приготувати запечену цвітну капусту під соусом.
Читайте також Швидко та ситно: як приготувати традиційні німецькі ковбаски на сковорідці
Рецептом овочевої страви поділився український шеф-кухар Микола Люлько. Він доповнив головний інгредієнт соусом з копченою паприкою та сиром чедер. Смакота!
Рецепт запеченої цвітної капусти
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2
– цвітна капуста;
– 3 літри води;
– 30 грамів солі;
– 50 грамів вершкового масла.
Приготування:
- Відварюємо очищену цвітну капусту у киплячій підсоленій воді 10 хвилин.
- Паралельно розігріваємо духовку до 200 градусів. Виймаємо капусту з окропу, змащуємо розтопленим маслом, перекладаємо на деко та запікаємо 20 хвилин.
– 15 грамів вершкового масла;
– 15 грамів борошна;
– 200 грамів молока;
– 150 грамів сиру чедер;
– сіль;
– 5 грамів копченої паприки.
Додатково:
– листя чебрецю.
Приготування:
- На сковорідці або в сотейнику обсмажуємо масло з борошном, вливаємо молоко та перемішуємо.
- Додаємо натертий сир, паприку, сіль та перемішуємо до однорідної консистенції.
- Готову цвітну капусту поливаємо сирним соусом та посипаємо подрібненими горішками і листям чебрецю.
Смачного!