Рецепт ароматного пісочного печива з джемом та глазур'ю

26 травня 2021, 15:37
Читать новость на русском

Ми підготували для вас рецепт пісочного печива з джемом та глазур'ю. Воно легке у приготуванні, яке можна подати до чаю або кави.

Ароматне печиво, яке готується з пісочного тіста з джемом та глазур'ю, сподобається дітям та дорослим. Тісто можна зберігати кілька днів та швидко приготувати солодкий десерт до святкового столу.

Читайте також Що взяти з собою на пікнік: список необхідних речей та продуктів

Рецепт печива

Інгредієнти для тіста:
– 200 грамів борошна;
– 100 грамів цукру;
– 1/2 чайної ложки лимонного соку;
– 100 грамів вершкового масла 82%;
– 80 грамів цукрової пудри;
– 1/2 чайної ложки розпушувача;
– 2 столові ложки води;
– 1 яйце;
– 80 грамів джему (на ваш смак);
– дрібка солі.Інгредієнти для вишневої глазурі:
– 2 столові ложки води;
– 200 грамів цукрової пудри;
– 3 столові ложки вишневого соку.
  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
  2. У миску викладіть м'яке вершкове масло кімнатної температури, додайте цукрову пудру, сік, перемішайте. Далі – додайте сіль, розпушувач, яйце, збийте міксером до однорідної консистенції.
  3. Додайте борошно, замісіть тісто протягом 10 – 15 хвилин. Залиште у холодильнику на 15 хвилин.
  4. Тісто розділіть на дві частини, сформуйте кружальця. Залиште у холодильнику на 15 хвилин.
  5. Деко вистеліть пергаментом, викладіть кружальця.
  6. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись протягом 10 – 15 хвилин до готовності. Викладіть для охолодження, на печиво викладіть джем, іншою половинкою – накрийте, з'єднайте печиво.
  7. Для приготування глазурі вилийте у каструлю воду з вишневим соком, доведіть до кипіння.
  8. Зніміть з вогню, додайте цукрову пудру, перемішайте до однорідної консистенції.
  9. Готове печиво задекоруйте глазур'ю. Подавайте до столу. Смачного!