Слива – доволі невибагливий фрукт. З неї легко можна приготувати варення, джем, десерт та навіть соус до м'ясних страв. Якщо у вас під рукою є сливи – варто скуштувати чудовий пиріг, з рецептом якого ми вас познайомимо.

Читайте також Курка в духовці: мінімум зусиль, максимум смаку

Рецепт хрусткого пирога із сливами

Час: 1,5 години
Порцій: 4

Ніжна начинка / Фото kwestia smaku

Інгредієнти:

Тісто:

  • 400 грамів пшеничного борошна;
  • 50 грамів крохмалю;
  • 100 грамів цукру;
  • 2 ложки розпушувача;
  • 250 грамів холодного вершкового масла;
  • 3 жовтки або 1 яйце;
  • 6 столових ложок кокосової стружки.

Начинка:

  • пів кілограма слив;
  • 50 грамів цукру;
  • 1 столова ложка ванільного цукру;
  • 1 чайна ложка кориці;
  • 1 чайна ложка крохмалю.

Приготування:

  1. Помийте сливи та обсушіть, розріжте їх на половинки та видаліть кісточки. Викладіть фрукти на велику сковороду, додайте цукор, ваніль і корицю. Смажте, час від часу помішуючи, приблизно 15 – 20 хвилин, поки сливи не стануть м’якими, а сік, що утвориться, не перетвориться на сироп.
  2. Додайте крохмаль, попередньо змішаний зі столовою ложкою води, а потім з кількома столовими ложками сиропу. Перемішайте, доведіть до кипіння і відставте від вогню.
  3. Підготуйте форму для випікання розміром приблизно 25 на 35 сантиметрів.
  4. У миску насипте борошно, додайте цукор, розпушувач і нарізане шматочками холодне масло. Розімніть пальцями всі інгредієнти до дрібної крихти (або скористайтеся блендером з насадкою для пісочного тіста).
  5. Додайте жовтки або яйце і з’єднайте інгредієнти в однорідну масу (кульку). Розділіть її на 2 частини. В одну частину додати кокосову стружку і перемішати. Якщо тісто дуже м’яке, його можна швидко охолодити, помістивши в морозилку.
  6. Розігрійте духовку до 175 градусів.
  7. Одну частину тіста розкачайте і викладіть на форму для випікання, викладіть сливи зі сковороди, а зверху натріть тісто на грубій терці. Поставте в розігріту духовку і випікайте близько 40 хвилин до золотистої скоринки.