Смачний зелений салат: рецепт від Ольги Мартиновської

18 березня 2021, 18:25
Читать новость на русском

Шеф-кухар та суддя "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська розповіла рецепт зеленого салату, який ви можете включити до пісного меню.

Ольга Мартиновська поділилась з шанувальниками рецептом смачного та корисного салату, який можна готувати під час Великого посту. За словами судді пророщені боби машу містять багато поживних речовин, які ви маєте обов'язково спробувати. За бажанням до салату можете додати огірок й інші овочі.

Читайте також Ольга Мартиновська розповіла про свої стосунки з Володимиром Ярославським: деталі спільної книги

Рецепт салату

Інгредієнти:
– 200 грамів шпинату;
– 100 грамів редиски;
– 50 грамів стручкового молодого горошку з паростками (або заморожена стручкова квасоля);
– 100 грамів пророщених бобів (маш);
– 50 грамів брюсельської капусти;
– зелена цибуля;
– сіль;
– перець.Інгредієнти для соусу:
– 50 грамів базиліку;
– 100 мілілітрів оливкової олії;
– 20 грамів кедрових горіхів;
– 1 чайна ложка солі;
– лимонний сік;
– чорний перець.

Він був створений спеціально для людей, які виходять із Великого посту. Але можна готувати його і під час. Попри те, що салат легкий, він ще і доволі ситний, адже там є пророщені боби машу, – прокоментувала Ольга Мартиновська

  1. Для приготування салату заздалегідь ретельно промийте боби машу, залийте чистою холодною водою, накрийте рушником, залиште на ніч. Вранці злийте воду, залиште ще на добу. Зберіть паростки, викладіть у банку, зберігайте у холодильнику.
  2. Для приготування соусу усі інгредієнти подрібніть у блендері.
  3. Помийте редиску, наріжте кільцями.
  4. Листя шпинату помийте.
  5. Зелену цибулю помийте, подрібніть ножем.
  6. Стручки молодого горошку бланшуйте протягом однієї хвилини в окропі. Далі – брюссельську капусту.
  7. У мисці з'єднайте усі інгредієнти салату, додайте сіль, перець, змастіть соусом.
  8. Викладіть на тарілку. Смачного!