Плов – традиційна святкова страва країн Близького Сходу. Зазвичай плов готують з баранини і в казані, але його також можна готувати із курятини, свинини чи яловичини обравши мультиварку або спеціальну форму для страви.

Читайте також Вечеря за 30 хвилин: 4 смачні страви з курятини на будь-який смак та випадок

Оберіть рецепт, який вам максимально підходить та готуйте смачну та ситну страву разом з нами!

Плов узбецький в казані

  • Час: 120 хвилин
  • Порції: 6 – 8
  • Калорійність на 100 грамів: 309 ккал


Плов в казані / Фото Дейлі Сторм

  1. Розігрійте казан. Влийте в нього рослинну олію.
  2. Наріжте баранину середніми шматочками та обсмажте в казані до рум'яної скоринки.
  3. Цибулю наріжте кубиками, а моркву середніми шматочками. Обсмажте їх разом з м'ясом. Стежте за кількістю олії в казані, якщо її недостатньо – долийте ще.
  4. Посипте овочі з м'ясом зірою та тушкуйте під кришкою близько 10 хвилин.
  5. Ретельно промийте рис, додайте його в казан та перемішайте.
  6. Розрівняйте плов ложкою та додайте зубчики часнику.
  7. Залийте плов водою – її повинно бути вдвічі більше ніж рису.
  8. Посоліть та поперчіть плов на ваш смак.
  9. Накрийте казан кришкою та тушкуйте страву протягом 30 – 40 хвилин.
  10. Коли рис увібрав в себе воду, дайте плову настоятися під кришкою ще 20 хвилин.
  11. Подавайте плов гарячим. Смачного!

Плов зі свининою

  • Час: 120 хвилин
  • Порції: 6 – 8
  • Калорійність на 100 грамів: 209 ккал


Плов зі свининою / Фото Їжа

  1. Ретельно помийте м'ясо. наріжте невеликими шматочками.
  2. Почистіть овочі та наріжте дрібним кубиком.
  3. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній свинину до рум'яної скоринки.
  4. Додайте до м'яса нарізаних овочів та продовжуйте обсмажувати.
  5. Посоліть та поперчіть засмажку, додайте спецій.
  6. Перекладіть засмажку у форму для плову та висипте рис.
  7. Додайте часнику та залийте плов водою на 2 пальці над рисом.
  8. Накрийте плов кришкою та відправте в розігріту до 200 градусів духовку випікатися.
  9. Через 40 – 50 хвилин плов буде готовим. Задля кращого смаку дайте готовому плову настоятися ще 15 – 20 хвилин. Смачного!

Плов з куркою

  • Час: 90 хвилин
  • Порції: 6 – 8
  • Калорійність на 100 грамів: 180 ккал


Узбецький плов / Фото 1000 меню

  1. Помийте куряче філе, просушіть його паперовим рушником та поріжте на невеликі шматочки.
  2. На розігрітій сковорідці, змащеній олією, підсмажте шматочки курячого філе до золотистої скоринки.
  3. Замочіть рис, промийте його, щоб вода була чистою та прозорою.
  4. Почистіть цибулю та моркву. Цибулю потрібно порізати кубиком, а моркву натріть на грубій тертці.
  5. Додайте овочі до м’яса, ретельно перемішайте та заправте томатною пастою. Посоліть та поперчіть засмажку для плову, ще раз перемішайте.
  6. Почистіть часник та легенько придавіть на нього лезом ножа.
  7. Промитий рис засипте в глибоку сковорідку, залийте водою та додайте спецій: сіль, барбарис, зіру та часник.
  8. Тушкуйте плов під закритою кришкою до повного википання з нього води. Приблизно, це займе 40-50 хвилин. Смачного!

Плов в мультиварці з курагою

  • Час: 120 хвилин
  • Порції: 6 – 8
  • Калорійність на 100 грамів: 145 ккал


Плов з курагою / Фото Клопотенко

  1. У чашу мультиварки налийте олії.
  2. Моркву почистіть та наріжте соломкою. Обсмажте моркву в мультиварці протягом 15 хвилини в режимі "Обсмажування".
  3. Дрібно наріжте цибулю та додайте до моркви.
  4. Наріжте м'ясо невеликими шматочками, додайте до овочів та знову обсмажуйте 15 хвилин.
  5. Посипте все спеціями на ваш смак та засипте рисом.
  6. Влийте воду до мультиварки, викладіть часник, курагу та готуйте плов 60 хвилин в режимі "Крупи".
  7. Готовий плов розкладіть по тарілках та подавайте до столу. Смачного!