Після запропонованого меню для дитячих шкільних їдалень на українського шеф-кухаря та ресторатора Євгена Клопотенка "полилося" чимало хейту та нерозуміння щодо страв, які мають готуватися для дітей.

Читайте також Запечена молода капуста: рецепт, який зведе з розуму

Кулінар вирішив поступово ознайомлювати українців зі стравами із запропонованого меню, аби ви могли готувати їх вдома. Клопотенко розпочав з рецепта плову, у якому традиційний для цієї страви рис замінив на булгур.

Рецепт плову з булгуром

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4 – 6

Приготування:

  1. Ретельно почистіть та помийте під проточною водою моркву та цибулю. Поріжте овочі середнім кубиком.
  1. Зачистьте 500 грамів свинячої м'якоті від плівок та наріжте однаковими порційними шматками.
  1. Готуємо зірвак (засмажку): розігрійте каструлю з товстим дном з 1 столовою ложкою соняшникової олії, покладіть туди нарізані овочі та смажте на великому вогні, доки цибуля не стане прозорою.
  1. Далі обсмажте м'ясо до золотавої скоринки. Висипте весь булгур, додайте зіру, чорний мелений перець та сіль.
  1. Вилийте воду та томатну пасту і ретельно все перемішайте.
  1. Накрийте кришкою та залиште варитися на невеликому вогні 40 хвилин.
  1. Плов з булгуром та свининою готовий. Смачного!

Відеорецепт приготування плову з булгуром та свининою від Євгена Клопотенка:

Текст публікації Євгена Клопотенка:

Я вирішив інколи давати вам рецепти зі свого меню шкільного харчування, аби ви впевнилися, як легко приготувати їх вдома та що це дуже смачно. Тож, сьогодні розповім, як готувати плов з булгура зі свининою та індійський чай масала. Дізнаємось, як варити булгур і поєднати його з м’ясом на манер плову. Впевнений, таке здорове харчування вам сподобається!