Після запропонованого меню для дитячих шкільних їдалень на українського шеф-кухаря та ресторатора Євгена Клопотенка "полилося" чимало хейту та нерозуміння щодо страв, які мають готуватися для дітей.
Читайте також Запечена молода капуста: рецепт, який зведе з розуму
Кулінар вирішив поступово ознайомлювати українців зі стравами із запропонованого меню, аби ви могли готувати їх вдома. Клопотенко розпочав з рецепта плову, у якому традиційний для цієї страви рис замінив на булгур.
Рецепт плову з булгуром
- Час: 60 хвилин
- Порції: 4 – 6
Приготування:
- Ретельно почистіть та помийте під проточною водою моркву та цибулю. Поріжте овочі середнім кубиком.
- Зачистьте 500 грамів свинячої м'якоті від плівок та наріжте однаковими порційними шматками.
- Готуємо зірвак (засмажку): розігрійте каструлю з товстим дном з 1 столовою ложкою соняшникової олії, покладіть туди нарізані овочі та смажте на великому вогні, доки цибуля не стане прозорою.
- Далі обсмажте м'ясо до золотавої скоринки. Висипте весь булгур, додайте зіру, чорний мелений перець та сіль.
- Вилийте воду та томатну пасту і ретельно все перемішайте.
- Накрийте кришкою та залиште варитися на невеликому вогні 40 хвилин.
- Плов з булгуром та свининою готовий. Смачного!
Відеорецепт приготування плову з булгуром та свининою від Євгена Клопотенка:
Текст публікації Євгена Клопотенка:
Я вирішив інколи давати вам рецепти зі свого меню шкільного харчування, аби ви впевнилися, як легко приготувати їх вдома та що це дуже смачно. Тож, сьогодні розповім, як готувати плов з булгура зі свининою та індійський чай масала. Дізнаємось, як варити булгур і поєднати його з м’ясом на манер плову. Впевнений, таке здорове харчування вам сподобається!