Без нього святковий стіл буде неповноцінним: приготуйте вишуканий пляцок "Очі цариці"
Джерело:
przyslijprzepisЖодне свято на Галичині не обходиться без смачних пляцків. Спробуйте і ви приготувати фантастичний торт "Очі цариці".
Готувати його не дуже важко. Проте на смак такий пляцок буде незабутнім.
Варто спробувати Коли гості на порозі: як накрити стіл за 15 хвилин з "Водним Світом"
Рецепт торта "Очі цариці"
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порцій: 8
Інгредієнти на біле тісто:
– 6 яєчних білків;
– 1,5 склянки цукру;
– 1 склянка картопляного борошна;
– 1 столова ложка оцту;
– 1/3 склянки олії;
Темне тісто:
– 2 яйця;
– 6 столових ложок цукру;
– 4 столові ложки пшеничного борошна;
– 1 столова ложка розпушувача;
– 2 столові ложки какао;
– 1/3 склянки олії;
Заварний крем:
– 2 склянки молока крем-пудинг без цукру;
– 2 столові ложки цукру;
– 1 ванільний цукор;
– 1 шматок м'якого вершкового масла додатково;
Желе:
– 2 желе улюбленого смаку;
– 2 столові ложки цукру;
– пачка круглих бісквітних коржів;
– 1 чайна ложка кави;
– 0,5 склянки окропу;
– 1 чайна ложка цукру;
– 1 шоколадна глазур;
– 3 столові ложки подрібнених горіхів.
Приготування:
- Для білого тіста збийте білки до міцної піни, додайте решту інгредієнтів та акуратно перемішайте.
- Для темного тіста жовтки збийте з цукром до білого кольору. Додайте борошно, змішане з розпушувачем, какао та олією. Всі інгредієнти перемішайте.
- Змастіть деко маслом та застеліть папером для випікання. На деко по черзі викладіть світле і темне тісто. Акуратно все перемішайте виделкою. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 хвилин. Дайте бісквіту охолонути.
- Для крему відваріть 2 склянки молока, додайте цукор і ванільний цукор. Пудингову масу охолодіть, після чого змішайте з м'яким маслом. Каву заваріть в окропі, додайте цукор, перемішайте та дайте вистигнути.
- Приготуйте желе.
- Корж розріжте на дві частини. Один бісквітний корж намастіть половиною крему. Потім на бісквітні коржі викладіть крем, злегка просочений кавою. Між бісквітами викладіть застигле желе.
- Решту крему вилийте на желе. Накрийте торт іншим коржем.
- На завершення покрийте торт глазур'ю і посипте горіхами. Поставте у холодильник, щоб коржі добре просочилися.