Неймовірний пляцок від Лілії Цвіт на Великдень: як приготувати "Моцарт" з вишнями та горіхами

10 квітня 2024, 06:10
Читать новость на русском

Джерело:

Лілія Цвіт

Створення ідеального торта – це справжнє кулінарне мистецтво, що вимагає не лише вмінь та навичок, а й частку творчості та фантазії. Для Великодня слід використовувати лише добірні рецепти.

Цей рецепт ідеально поєднує в собі ніжність шоколадного бісквіта, хрусткість горіхового коржа та кислинку консервованих вишень, створюючи справжній шедевр смаку. Та найголовніше – ви можете з легкістю втілити цей рецепт у життя, навіть якщо ви не професійний кухар.

Цікаво Вишукані страви зі "Сніжним крабом": 5 небанальних рецептів на свята і кожен день

"Моцарт" з вишнями та горіхами

  • Час: 2 години
  • Порцій: 6
Інгредієнти (для форми 25×25 см):
шоколадний корж:
– 330 грамів борошна;
– 60 грамів какао;
– 15 грамів розпушувача;
– 6 штук яєць;
– 220 грамів цукру;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 1/3 чайної ложки солі;
– 150 мілілітрів молока;
– 75 мілілітрів рафінованої олії;
– 75 грамів вершкового масла;
горіховий корж:
– 5 штук білків;
– 230 грамів волоських горіхів;
– 85 грамів цукру;
– 30 грамів кукурудзяного крохмалю;
– 30 грамів борошна;
– 7 грамів розпушувача;
крем:
– 5 штук жовтків;
– 850 мілілітрів молока;
– 100 грамів цукру;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 1/3 чайної ложки солі;
– 80 грамів кукурудзяного крохмалю;
– 200 грамів вершкового масла;
– 200 грамів горіхової пасти (типу "Нутелла");
– 250 грамів вишні у власному соці. Якщо діти постійно просять солодке, щоб перекусити, а сезонні фрукти та овочі їм вже набридли, спробуйте крабові палички ТМ “Водний Світ”. Цей бренд уже добре відомий українцям та гарантує відмінний смак і високу якість своєї продукції.

Приготування:

  1. Шоколадний бісквіт випікаємо 45 хвилин при 170°C, а горіховий — 50 хвилин на 160°C.
  2. Крем ділимо на дві порції — одну третину та одну четверту. У четверту частину додаємо шоколадну стружку.
  3. На третій рівень торта викладаємо вишні з компоту та покриваємо їх кремом зі стружкою. Зверху кладемо останній корж та залишаємо торт настоятись 12 годин.
  4. Для фінального штриха поливаємо верх торта шоколадною глазур'ю.

Яку паску спекти на Великдень: рецепт на ніч.