Почніть ранок правильно: рецепт шакшуки від Ектора

8 серпня 2022, 14:06
Читать новость на русском

Набридли звичайні сніданки: канапки, яєчня чи каші? Приготуйте смачну та поживну шакшуку за рецептом шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво.

Шакшука – популярна пряна страва з помідорів та яєць, яку традиційно готують в Ізраїлі. Її, без перебільшення, готувати кілька хвилин. 

Читайте також Італійська закуска: готуємо ароматні кростіні з нектаринами на грилі

Ектор Хіменес-Браво поділився з читачами рецептом страви та відзначив, що саме він є близьким до оригіналу. Пікантності шашкшуці додає гострий перець чилі, зіра та мелена паприка. Жовток в яйці обов'язково має бути рідким.

Рецепт класичної шакшуки

  • Час: 5 – 10 хвилин
  • Порції:
Інгредієнти:
 – 50 грамів цибулі;
 – 5 грамів перцю чилі;
 – 10 грамів часнику;
 – 2 – 5 грамів зіри;
 – 2 грами копченої паприки;
 – 120 грамів томатів пюре;
 – 3 – 4 курячих яйця;
 – сіль;
 – чорний мелений перець;
 – свіжа петрушка або кінза.

Приготування:

  • Розігрійте сковорідку на середньому вогні.
  • Влийте трішки олії та обсмажте на ній дрібно нарізану цибулю, часник. Додайте спеції: мелену копчену паприку, а зіру подрібніть в млинку. Через 3 хвилини обсмажування влийте пюре томатів та перемішайте.
  • Вибийте яйця на томатну суміш, присмачте спеціями: сіллю та чорним меленим перцем. Накрийте все кришкою та залишіть готуватися ще кілька хвилин. Коли яйце зверху побіліє, а серединка залишиться рідкою – вимкніть вогонь.

  • Наріжте свіжу зелень та посипте нею страву.
  • Подавайте шакшуку з цільнозерновими тостами, хумусом. Такий сніданок стане улюбленим у вашій родині.

Смачного!