Почніть ранок правильно: рецепт шакшуки від Ектора
8 серпня 2022,
14:06
Читать новость на русском
Джерело:
інстаграм Ектора Хіменеса-БравоНабридли звичайні сніданки: канапки, яєчня чи каші? Приготуйте смачну та поживну шакшуку за рецептом шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво.
Шакшука – популярна пряна страва з помідорів та яєць, яку традиційно готують в Ізраїлі. Її, без перебільшення, готувати кілька хвилин.
Читайте також Італійська закуска: готуємо ароматні кростіні з нектаринами на грилі
Ектор Хіменес-Браво поділився з читачами рецептом страви та відзначив, що саме він є близьким до оригіналу. Пікантності шашкшуці додає гострий перець чилі, зіра та мелена паприка. Жовток в яйці обов'язково має бути рідким.
Рецепт класичної шакшуки
- Час: 5 – 10 хвилин
- Порції: 2
– 50 грамів цибулі;
– 5 грамів перцю чилі;
– 10 грамів часнику;
– 2 – 5 грамів зіри;
– 2 грами копченої паприки;
– 120 грамів томатів пюре;
– 3 – 4 курячих яйця;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– свіжа петрушка або кінза.
Приготування:
- Розігрійте сковорідку на середньому вогні.
- Влийте трішки олії та обсмажте на ній дрібно нарізану цибулю, часник. Додайте спеції: мелену копчену паприку, а зіру подрібніть в млинку. Через 3 хвилини обсмажування влийте пюре томатів та перемішайте.
- Вибийте яйця на томатну суміш, присмачте спеціями: сіллю та чорним меленим перцем. Накрийте все кришкою та залишіть готуватися ще кілька хвилин. Коли яйце зверху побіліє, а серединка залишиться рідкою – вимкніть вогонь.
- Наріжте свіжу зелень та посипте нею страву.
- Подавайте шакшуку з цільнозерновими тостами, хумусом. Такий сніданок стане улюбленим у вашій родині.
Смачного!