Печиво погачі стане для вас справжнім відкриттям, адже воно готується не на олії чи вершковому маслі, а на салі. В цьому їхня унікальність.

Читайте також Вареники на кефірі: родинний рецепт Ярославського

Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко поділився з читачами рецептом погачів, аби всі могли приготувати вдома цю смачну українську випічку.

Вам може здатися, що погачі готувати складно, але варто одного разу спробувати і розумієш: по-перше, все набагато простіше ніж здається. По-друге, воно того варте. Приготуйте одразу велику порцію, щоб потім їсти печиво на сніданок, як закуску чи додаток до супу.

Рецепт погачів

  • Час: 3 години
  • Порції: 10 – 15 штук

Приготування:

  • Розтоплюємо сало на шкварки та смалець. Шкварки охолоджуємо і прокручуємо через м'ясорубку.
  • Далі переходимо до тіста: борошно, розпушувач, сіль, кмин поєднуємо зі 100 грамами смальцю, кефіром та сметаною.
  • Вбиваємо яйця і замішуємо тісто руками. Обгортаємо його плівкою і залишаємо на 2 години відпочити.


Погачі / Фото з особистого архіву Євгена Клопотенка

  • Коли час мине, беремо наше тісто, розкочуємо його товщиною у 2 сантиметри і посипаємо 1/4 частиною шкварок. Складаємо вдвоє, знову розкочуємо, знову посипаємо. І так ще 2 рази.
  • Склянкою формуємо з тіста кругле печиво, робимо на ньому невеличкі надрізи сіточкою і змащуємо яйцем. Посипаємо трішки кмином.
  • Випікаємо печиво на деку, застеленому пергаментом, 40 хвилин при 180 градусах.

Печиво готове. Смачного!