Український шеф-кухар Володимир Ярославський поділився з читачами родинним рецептом вареників на кисляку (густому кефірі).

Читайте також Без яєць, борошна та молока: особливе печиво з двох інгредієнтів

Бабуся Володимира Ярославського готувала їх виключно на пару, адже так вони виходять особливими та неповторними. Яку начинку обирати до страви вирішувати вам: картопля, сир, гриби, печінка чи вишні.

Рецепт тіста для вареників

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 30 – 40 штук

Приготування:

  • У кефір додаємо сіль та жовток, соду та швиденько перемішуємо.
  • Висипаємо борошно і вимушуємо тісто. Залишаємо його на 20 хвилин відпочити.

Приготування:

  • Змішуємо інгредієнти для начинки та перетираємо виделкою в однорідну масу.
  • Тісто розкачуємо на невеликій кількості борошна. Формочкою формуємо круглі заготовки, а на низ викладаємо багато начинки.
  • Обережно заліплюємо їх та робимо красиву косичку – вона буде тримати начинку поки вареник збільшуватиметься під час приготування.
  • Каструлю замотану марлею з мискою зверху з таким самим діаметром, як і каструля викладаємо на плиту. Коли каструля з мискою на плиті, вода кипить і пару повно – викладаємо вареники, накриваємо мискою і залишаємо готуватись на 4 хвилини.
  • Готові вареники викладаємо в миску з вершковим маслом. Подаємо їх зі сметаною.

️Нехай смакує!