Ектор Хіменес-Браво – канадський шеф-кухар колумбійського походження, який понад 13 років живе та будує свою кар'єру в Україні. Саме її він вважає своїм домом та допомагає побороти ворога на своєму фронті. З першого дня російсько-української війни його заклади в столиці безкоштовно готують для українських захисників.

Читайте також Мартиновська та Ярославський готували на CHARITY DINNERS: скільки грошей зібрали для України

Ектор про героїв "Азовсталі"

На своїй сторінці в інстаграмі шеф-кухар закликав українців не забувати за героїв "Азовсталі", молитися за їхнє повернення додому та продовжувати підтримувати українську армію.

Азовсталь. Цей напис я бачу зараз по всьому Києву. Від будівель в центрі до банерів на трасах. І це правильно.
Ми маємо пам’ятати та кричати, щоб повернути хлопців додому,
– наголосив Ектор.⠀

Незмінний суддя "Мастер шеф" розповів, що щоранку він думає про Давида та Дмитра – чоловіків, які підкорили його своєю сміливістю. Він не може спокійно займатися буденними справами, знаючи, як важко їм в цю секунду.

Поки я заварюю каву та їм салат з авокадо – вони можливо піддаються катуванням. Поки я їду допомогти та годувати людей на машині – вони погано харчуються. Коли я просинаюся вночі від звуків – їм не дають спати. Поки я пишу цей пост – вони моляться, щоб про них пам'ятали та говорили,
– розповів шеф-кухар у своєму інстаграмі.

Ресторатор не приховує, що його не покидають тривожні думки, але він вірить, що за ними слідкують міжнародні організації та у них все добре. Ектор пильно спостерігає за останніми новинами, та розповів про нещодавнє інтерв'ю російського солдата, який сказав "коли українець потрапляє до мене в полон, то поводитися так нахабно, ніби у полоні в нього я". Одразу після цього він бачив українського військового, який розповідав про досвід полону і він сказав "коли ти віриш, що повернешся додому і про тебе пам’ятають, то ніякі катування не зламають тебе".⠀

Такі слова українських захисників дають чималу віру Ектору Хіменесу-Браво, що герої з "Азовсталі" повернуться додому і ми усі будемо їх зустрічати зі сльозами на очах.

Якщо вони не здавалися 82 днів у жахливих умовах, то в полоні також їх дух не зламати,
– відзначив ресторатор.

Ресторатор не розуміє блогерів, які скаржаться

Також шеф-кухаря обурили повідомлення від блогерів, які скаржаться, що втомилися і їм потрібно "відволікатися". Ектор Хіменес-Браво відзначив, що це вже виглядає як виправдання "я забула, я втомилася, відчепіться від мене". Він не поділяє таких думок та переконаний, що у такий час не потрібно забувати за наших героїв, військових, які точно втомилися більше.


Ектор Хіменес-Браво в зруйнованій росіянами Бородянці / Фото з інстаграму шеф-кухаря

Наші хлопці з Азовсталі мужньо відтягували сили окупантів на себе цілих 82 дні. В нелюдяних умовах, майже без їжі, води і медикаментів. Вони знищили 6000 окупантів, 78 танків і понад 100 одиниць бронетехніки. Герої України – ви вижили і ми чекаємо вас вдома,
– додав шеф-кухар у своєму дописі в соцмережі.

Ектор Хіменес-Браво закликав українців продовжувати допомогати коштами армії і волонтерам, розповсюджувати виключно достовірну інформацію про військові події, та робити те, що кожен з нас вважає корисним для країни, але ніколи не забувати за героїв з "Азовсталі". Адже, ми сильні, поки ми єдині!