Зазвичай кисло-солодкі соуси подають до десертів, але й з м'ясом вони чудово сполучаються, збагачуючи його смак та аромат.

Читайте також Швидкі закуски з курочкою су-від: боул з авокадо, сендвіч із мікроґріном та салат "Цезар"

Неймовірно запашним виходить соус із полуниць. Саме його й радить приготувати Шеф "Пекельної кухні" Алекс Якутов.


Шеф-кухар Алекс Якутов / Фото Новий канал

Рецепт соусу до м'яса з червоних ягід

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 3 – 4


Полуничний соус / Фото Новий канал

  1. Ретельно помийте полуницю, видаліть хвостики та відправте її в каструлю. Засипте ягоди цукром та поставте на вогонь.
  2. Доведіть полуницю до кипіння.
  3. Коли цукор розчиниться додайте тертий імбир, сіль і перець чилі без насіння. Варіть соус близько п'яти хвилин.
  4. Охолодіть полуничний соус та перебийте його в блендері.
  5. Перелийте його назад в каструлю та влийте бальзамічний оцет і вичавлений з половини лимона сік.
  6. На невеликому вогні варіть соус, помішуючи, до бажаної густоти. Це займе приблизно 15 хвилин.
  7. Знову охолодіть полуничний соус та подавайте до готового м'яса. Смачного!