Червоний ягідний соус до м'яса: рецепт від "пекельного" шефа Алекса Якутова

30 липня 2021, 10:44
Читать новость на русском

Джерело:

Новий канал

Існує багато смачних соусів до м'яса: на вершках, томатних, із різноманітними спеціями. Головний шеф-кухар реаліті-шоу "Пекельна кухня", що вже восени стартує на Новому каналі, Алекс Якутов поділився соусом до м'яса з червоних ягід. Ви легко приготуєте його вдома з полуниць, малини чи вишні.

Зазвичай кисло-солодкі соуси подають до десертів, але й з м'ясом вони чудово сполучаються, збагачуючи його смак та аромат.

Читайте також Швидкі закуски з курочкою су-від: боул з авокадо, сендвіч із мікроґріном та салат "Цезар"

Неймовірно запашним виходить соус із полуниць. Саме його й радить приготувати Шеф "Пекельної кухні" Алекс Якутов.


Шеф-кухар Алекс Якутов / Фото Новий канал

Рецепт соусу до м'яса з червоних ягід

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 3 – 4


Полуничний соус / Фото Новий канал

Інгредієнти:
 – 1 кг полуниці;
 – дрібка солі;
 – 1 ст. л. імбиру;
 – 1 ст. л. бальзамічного оцту;
 – 100 г цукру;
 – 1 шт. гострого перцю чилі;
 – половина лимону.
  1. Ретельно помийте полуницю, видаліть хвостики та відправте її в каструлю. Засипте ягоди цукром та поставте на вогонь.
  2. Доведіть полуницю до кипіння.
  3. Коли цукор розчиниться додайте тертий імбир, сіль і перець чилі без насіння. Варіть соус близько п'яти хвилин.
  4. Охолодіть полуничний соус та перебийте його в блендері.
  5. Перелийте його назад в каструлю та влийте бальзамічний оцет і вичавлений з половини лимона сік.
  6. На невеликому вогні варіть соус, помішуючи, до бажаної густоти. Це займе приблизно 15 хвилин.
  7. Знову охолодіть полуничний соус та подавайте до готового м'яса. Смачного!