Червоний ягідний соус до м'яса: рецепт від "пекельного" шефа Алекса Якутова
30 липня 2021,
10:44
Читать новость на русском
Джерело:
Новий каналІснує багато смачних соусів до м'яса: на вершках, томатних, із різноманітними спеціями. Головний шеф-кухар реаліті-шоу "Пекельна кухня", що вже восени стартує на Новому каналі, Алекс Якутов поділився соусом до м'яса з червоних ягід. Ви легко приготуєте його вдома з полуниць, малини чи вишні.
Зазвичай кисло-солодкі соуси подають до десертів, але й з м'ясом вони чудово сполучаються, збагачуючи його смак та аромат.
Читайте також Швидкі закуски з курочкою су-від: боул з авокадо, сендвіч із мікроґріном та салат "Цезар"
Неймовірно запашним виходить соус із полуниць. Саме його й радить приготувати Шеф "Пекельної кухні" Алекс Якутов.
Шеф-кухар Алекс Якутов / Фото Новий канал
Рецепт соусу до м'яса з червоних ягід
- Час: 40 хвилин
- Порції: 3 – 4
Полуничний соус / Фото Новий канал
– 1 кг полуниці;
– дрібка солі;
– 1 ст. л. імбиру;
– 1 ст. л. бальзамічного оцту;
– 100 г цукру;
– 1 шт. гострого перцю чилі;
– половина лимону.
- Ретельно помийте полуницю, видаліть хвостики та відправте її в каструлю. Засипте ягоди цукром та поставте на вогонь.
- Доведіть полуницю до кипіння.
- Коли цукор розчиниться додайте тертий імбир, сіль і перець чилі без насіння. Варіть соус близько п'яти хвилин.
- Охолодіть полуничний соус та перебийте його в блендері.
- Перелийте його назад в каструлю та влийте бальзамічний оцет і вичавлений з половини лимона сік.
- На невеликому вогні варіть соус, помішуючи, до бажаної густоти. Це займе приблизно 15 хвилин.
- Знову охолодіть полуничний соус та подавайте до готового м'яса. Смачного!