Трайфл – десерт англійської кухні, який готується з бісквітного тіста, просочений вином або фруктовим соком, із заварним кремом, желе, збитими вершками. Всі інгредієнти викладають у скляний посуд шарами.

Читайте також Що взяти з собою на пікнік: список необхідних речей та продуктів

Десерт створено 1596 року. У рецепті зазначено про процес приготування заварного густого крему, просоченого рожевою водою з цукром та імбиром. Пізніше цей рецепт удосконалили – почали додавати яйця, фрукти та желе.

Трайфл популярний в Англії, Шотландії та США. Також існує кілька різновидів десерту.

Рецепт десерту

  • Час: 1 година 25 хвилин
  • Порції: 4
  • Калорійність на 100 грамів: 229
  1. Полуницю помийте, почистіть, частину наріжте скибочками, іншу – подрібніть у пюре.

Свіжа полуниця/ Фото Unsplash

  1. Для приготування бісквіта збийте яйця, додайте борошно, цукор, перемішайте до однорідної консистенції. У форму для випікання викладіть тісто.
  2. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись протягом 35 хвилин. Залиште на 10 хвилин у духовці. Готовий бісквіт, наріжте кубиками.

Готовий бісквіт/ Фото Pexels

  1. У мисці збийте міксером вершки. Окремо збийте – вершковий крем-сир.

Приготування крему/ Фото Unsplash

  1. Далі – додайте пудру, ванільний цукор, влийте збиті вершки, акуратно перемішайте до однорідної консистенції. Відправте у холодильник на 25 хвилин.

Трайфл/ Фото Pexels

  1. У прозорі склянки викладіть шарами скибочки полуниці, бісквіт, полуничне пюре, вершковий крем, задекоруйте полуницею та м'ятою. Смачного!