Пончики – пишна солодка булочка круглої форми з діркою посередині або без неї. Традиційно їх обсмажують в олії. Готують із начинкою (та без) з додаванням варення, джему, шоколаду, заварного крему, згущеного молока та прикрашають глазур'ю або цукровою пудрою.

Читайте також Що взяти з собою на пікнік: список необхідних речей та продуктів

Пончики популярні в багатьох країнах, а особливо – у США. Булочки з кольоровою глазур'ю – Donuts. Обсмажений пончик був створений з діркою для того, щоб витягнутий з гарячого масла, нанизувати на металевий стрижень, з якого потім кладеться на тарілку покупцеві.

Пончики/ Фото Pexels

Перший рецепт було згадано у збірці 1803 року. До середини XIX століття булочки не відрізнялися від сучасних і сприймалися як традиційна американська випічка. Від 1920 року випічку почали створювати у великій кількості за допомогою механізації процесу виробництва.

1937 року відкрилась знаменита кав'ярня та магазини продажу булочок – Krispy Kreme, 1950 року – Dunkin Donuts Білла Розенберга.

Як приготувати пончики

  • Час: 1 година 45 хвилин
  • Порції: 6 – 8
  • Калорійність на 100 грамів: 452

Рецепт пончиків

  1. Для приготування опари у мисці з'єднайте тепле молоко з цукром, додайте дріжджі, дві столові ложки борошна, перемішайте, накрийте рушником. Залиште на 25 – 30 хвилин.
  2. Окремо в мисці збийте м'яке вершкове масло, додайте сіль, яйця, перемішайте до однорідної консистенції. Далі – влийте в опару, додайте борошно, перемішайте, замісіть тісто. Накрийте рушником, залиште на одну годину. Тісто має збільшитись у два рази.
  3. Тісто розділіть на дві частини, розкатайте коржі у 1,5 сантиметри та за допомогою кухонного кільця виріжте кружальця, сформуйте пончик – у середині виріжте маленькі кола.

Обсмажені пончики/ Фото Unsplash

  1. У каструлі розігрійте олію, викладіть декілька пончиків, обсмажте протягом однієї хвилини з двох сторін до готовності.
  2. Викладіть на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир.

Пончики у глазурі/ Фото Unsplash

Як приготувати кольорову глазур

  1. З'єднайте цукрову пудру з крохмалем, додайте молоко, перемішайте, додайте олію, знову перемішайте до однорідної консистенції.

Пончики в шоколадній глазурі / Фото Pexels

Як приготувати шоколадну глазур

  1. У каструлі змішайте молоко з цукровою пудрою, додайте какао. Поставте на маленький вогонь і помішуючи, доведіть до кипіння.
  2. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло, перемішайте до однорідної консистенції.
  3. Готові пончики задекоруйте глазур'ю. Подавайте до столу. Смачного!