Як приготувати пончики на молоці: простий домашній рецепт
Ароматні та пишні булочки легко приготувати вдома. До вашої уваги простий рецепт солодкого десерту.
Пончики – пишна солодка булочка круглої форми з діркою посередині або без неї. Традиційно їх обсмажують в олії. Готують із начинкою (та без) з додаванням варення, джему, шоколаду, заварного крему, згущеного молока та прикрашають глазур'ю або цукровою пудрою.
Читайте також Що взяти з собою на пікнік: список необхідних речей та продуктів
Пончики популярні в багатьох країнах, а особливо – у США. Булочки з кольоровою глазур'ю – Donuts. Обсмажений пончик був створений з діркою для того, щоб витягнутий з гарячого масла, нанизувати на металевий стрижень, з якого потім кладеться на тарілку покупцеві.
Пончики/ Фото Pexels
Перший рецепт було згадано у збірці 1803 року. До середини XIX століття булочки не відрізнялися від сучасних і сприймалися як традиційна американська випічка. Від 1920 року випічку почали створювати у великій кількості за допомогою механізації процесу виробництва.
1937 року відкрилась знаменита кав'ярня та магазини продажу булочок – Krispy Kreme, 1950 року – Dunkin Donuts Білла Розенберга.
Від 1938 року кожну першу п'ятницю червня святкують – Національний день пончиків, створеного Армією порятунку на честь тих, хто готував пампушки, солдатам під час Першої світової війни.Як приготувати пончики
- Час: 1 година 45 хвилин
- Порції: 6 – 8
- Калорійність на 100 грамів: 452
Рецепт пончиків
Інгредієнти:– 500 грамів борошна;
– 250 мілілітрів молока 2,5 – 3,2%;
– 10 грамів сухих дріжджів;
– 3 столові ложки цукру;
– 50 грамів вершкового масла 82%;
– 2 яйця;
– рослинна олія;
– дрібка солі.
- Для приготування опари у мисці з'єднайте тепле молоко з цукром, додайте дріжджі, дві столові ложки борошна, перемішайте, накрийте рушником. Залиште на 25 – 30 хвилин.
- Окремо в мисці збийте м'яке вершкове масло, додайте сіль, яйця, перемішайте до однорідної консистенції. Далі – влийте в опару, додайте борошно, перемішайте, замісіть тісто. Накрийте рушником, залиште на одну годину. Тісто має збільшитись у два рази.
- Тісто розділіть на дві частини, розкатайте коржі у 1,5 сантиметри та за допомогою кухонного кільця виріжте кружальця, сформуйте пончик – у середині виріжте маленькі кола.
Обсмажені пончики/ Фото Unsplash
- У каструлі розігрійте олію, викладіть декілька пончиків, обсмажте протягом однієї хвилини з двох сторін до готовності.
- Викладіть на паперову серветку, щоб видалити зайвий жир.
Пончики у глазурі/ Фото Unsplash
Як приготувати кольорову глазур
Інгредієнти:– 150 грамів цукрової пудри;
– 20 грамів молока;
– 10 грамів кукурудзяного крохмалю;
– 10 грамів рослинної олії;
– натуральні барвники (на ваш смак);
– кондитерські прикраси.
- З'єднайте цукрову пудру з крохмалем, додайте молоко, перемішайте, додайте олію, знову перемішайте до однорідної консистенції.
Пончики в шоколадній глазурі / Фото Pexels
Як приготувати шоколадну глазур
Інгредієнти:– 3 столові ложки молока;
– 1 столова ложка какао;
– 3 столові ложки цукрової пудри;
– 30 грамів вершкового масла.
- У каструлі змішайте молоко з цукровою пудрою, додайте какао. Поставте на маленький вогонь і помішуючи, доведіть до кипіння.
- Зніміть з вогню, додайте вершкове масло, перемішайте до однорідної консистенції.
- Готові пончики задекоруйте глазур'ю. Подавайте до столу. Смачного!