Шоколадний брауні – відмінний десерт для ласунів, які й дня не можуть жити без шоколаду. Десерт на 90 відсотків складається з шоколаду, а начинкою до нього додають традиційно волоські горішки.

Читайте також Оладки "Червоний оксамит": рецепт приготування смачного сніданку

Євген Клопотенко поділився з читачами рецептом шоколадного брауні з вишнею. Повірте, смак цієї випічки вразить вас з першого шматочка. Він хрумкий зовні та тягучий всередині. Цей десерт виник в Америці, але зараз його можна замовити в багатьох закладах харчування по всьому світу.

Пропоную зробити брауні з вишнями, які збалансують смак, надавши кислинки, та із хрустким маком,
– відзначив Євген Клопотенко.

Отож, нумо готувати!

Рецепт шоколадного брауні

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4 – 6

Приготування:

  1. Вершкове масло дістаньте з холодильника, аби воно стало кімнатної температури. Якщо використовуєте заморожені вишні, розморозьте їх в сотейнику, аби зайва рідина стекла. Те саме з консервованими. Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів.
  1. Зробіть парову баню. В нижній каструлі повинно бути стільки води, щоб верхня миска не стикалася з нею. Викладіть у миску 225 грамів чорного шоколаду та додайте 150 грамів вершкового масла. Інгредієнти повинні розтопитися та об’єднатися. Як тільки це трапилося, зніміть миску з парової бані.
  1. В іншу миску вбийте 5 яєць, додайте 125 грамів цукру та соль. Змішайте віничком, щоб інгредієнти об'єдналися, але не треба сильно збивати. На цьому етапі можуть залишитися крупинки цукру та це нормально.
  1. В миску зі збитими яйцями додайте натерту на дрібній тертці цедру одного лимона.
  1. Тонкою цівкою вливайте суміш з розтопленого шоколаду та вершкового масла в яєчну суміш, мішаючи віничком.
  1. Всипте 75 грамів пшеничного борошна, какао та розпушувач. Перемішайте віничком. Всипте маку та знову добре перемішайте.
  1. Додайте 200 грамів вишень та вже перемішайте силіконовою лопаткою.
  1. Форму для випікання застеліть пергаментним папером та влийте шоколадну суміш. Ставте випікатися на 35 хвилин за температури 180 градусів в режимі конвекції. Якщо такого немає, вмикайте режим верхнього та нижнього нагріву.
  1. Готовий шоколадний брауні з вишнею та маком залишіть трішки охолонути, дістаньте з форми та наріжте порційними шматками.

Смачного!