Шоколадний брауні – відмінний десерт для ласунів, які й дня не можуть жити без шоколаду. Десерт на 90 відсотків складається з шоколаду, а начинкою до нього додають традиційно волоські горішки.
Читайте також Оладки "Червоний оксамит": рецепт приготування смачного сніданку
Євген Клопотенко поділився з читачами рецептом шоколадного брауні з вишнею. Повірте, смак цієї випічки вразить вас з першого шматочка. Він хрумкий зовні та тягучий всередині. Цей десерт виник в Америці, але зараз його можна замовити в багатьох закладах харчування по всьому світу.
Пропоную зробити брауні з вишнями, які збалансують смак, надавши кислинки, та із хрустким маком,
– відзначив Євген Клопотенко.
Отож, нумо готувати!
Рецепт шоколадного брауні
- Час: 60 хвилин
- Порції: 4 – 6
Приготування:
- Вершкове масло дістаньте з холодильника, аби воно стало кімнатної температури. Якщо використовуєте заморожені вишні, розморозьте їх в сотейнику, аби зайва рідина стекла. Те саме з консервованими. Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів.
- Зробіть парову баню. В нижній каструлі повинно бути стільки води, щоб верхня миска не стикалася з нею. Викладіть у миску 225 грамів чорного шоколаду та додайте 150 грамів вершкового масла. Інгредієнти повинні розтопитися та об’єднатися. Як тільки це трапилося, зніміть миску з парової бані.
- В іншу миску вбийте 5 яєць, додайте 125 грамів цукру та соль. Змішайте віничком, щоб інгредієнти об'єдналися, але не треба сильно збивати. На цьому етапі можуть залишитися крупинки цукру та це нормально.
- В миску зі збитими яйцями додайте натерту на дрібній тертці цедру одного лимона.
- Тонкою цівкою вливайте суміш з розтопленого шоколаду та вершкового масла в яєчну суміш, мішаючи віничком.
- Всипте 75 грамів пшеничного борошна, какао та розпушувач. Перемішайте віничком. Всипте маку та знову добре перемішайте.
- Додайте 200 грамів вишень та вже перемішайте силіконовою лопаткою.
- Форму для випікання застеліть пергаментним папером та влийте шоколадну суміш. Ставте випікатися на 35 хвилин за температури 180 градусів в режимі конвекції. Якщо такого немає, вмикайте режим верхнього та нижнього нагріву.
- Готовий шоколадний брауні з вишнею та маком залишіть трішки охолонути, дістаньте з форми та наріжте порційними шматками.
Смачного!