Якщо ви полюбляете солону рибу, цей рецепт обов'язково стане вам у пригоді. Ми навчимо вас готувати оселедця так, щоб від самого його вигляду текла слинка!

Читайте також Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами

До речі, найкраще оселедець смакує на 3 – 4-й день засолу.

Рецепт оселедця пряного соління

  • Час: 48 годин
  • Порції: 4


Оселедець / Фото Точка нет

Приготування:

  1. У сотейнику з'єднайте всі інгредієнти для розсолу (всі окрім оселедця) та влийте 1 літр води. Доведіть розсіл до кипіння та перемішуйте рідину до повного розчинення солі і цукру.
  1. Зніміть з плити сотейник з розсолом та охолодіть його при кімнатній температурі.
  1. Підготуйте оселедці до засолювання: випатрайте їх, відріжте голову, помийте та просушіть паперовими рушниками.
  1. Перекладіть рибу у глибокий харчовий контейнер та залийте розсолом. Залишіть рибу на 48 годин у холодильнику. Не забувайте час від часу перевертати рибу.
  1. Оселедець готовий. Смачного!

Мій улюблений спосіб подачі: порізати оселедець на шматочки, обкласти порізаною червоною цибулею, скропити нерафінованою соняшниковою олією, соком і цедрою лимону.