Улюблена закуска до столу: оселедець пряного засолу в домашніх умовах

3 вересня 2021, 15:46
Читать новость на русском

Домашній оселедець завжди смакує краще, ніж магазинний. Тож пропонуємо рецепт пряної рибки, яку можна легко приготувати вдома.

Якщо ви полюбляете солону рибу, цей рецепт обов'язково стане вам у пригоді. Ми навчимо вас готувати оселедця так, щоб від самого його вигляду текла слинка!

Читайте також Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами

До речі, найкраще оселедець смакує на 3 – 4-й день засолу.

Рецепт оселедця пряного соління

  • Час: 48 годин
  • Порції: 4


Оселедець / Фото Точка нет

Інгредієнти:
 – 2 свіжих оселедці (або морожених);
 – 4 ст. л. солі;
 – 2 ст. л. цукру;
 – 80 мл оцту;
 – 1 ч. л. коріандру;
 – 6 ягід ялівцю;
 – 2 бутони гвоздики;
 – 4 шт. чорного перцю горошком;
 – 3 шт. лаврових листків.

Приготування:

  1. У сотейнику з'єднайте всі інгредієнти для розсолу (всі окрім оселедця) та влийте 1 літр води. Доведіть розсіл до кипіння та перемішуйте рідину до повного розчинення солі і цукру.
  1. Зніміть з плити сотейник з розсолом та охолодіть його при кімнатній температурі.
  1. Підготуйте оселедці до засолювання: випатрайте їх, відріжте голову, помийте та просушіть паперовими рушниками.
  1. Перекладіть рибу у глибокий харчовий контейнер та залийте розсолом. Залишіть рибу на 48 годин у холодильнику. Не забувайте час від часу перевертати рибу.
  1. Оселедець готовий. Смачного!

Мій улюблений спосіб подачі: порізати оселедець на шматочки, обкласти порізаною червоною цибулею, скропити нерафінованою соняшниковою олією, соком і цедрою лимону.

Пам'ятайте! Зберігати в розсолі рибу можна не довше тижня, в холодильнику. Без розсолу, в контейнері – 2 тижні.