3 вересня,
15:46
Улюблена закуска до столу: оселедець пряного засолу в домашніх умовах
Домашній оселедець завжди смакує краще, ніж магазинний. Тож пропонуємо рецепт пряної рибки, яку можна легко приготувати вдома.
Якщо ви полюбляете солону рибу, цей рецепт обов'язково стане вам у пригоді. Ми навчимо вас готувати оселедця так, щоб від самого його вигляду текла слинка!
Читайте також Небанальні страви з маринованою куркою: китайська локшина, пряний рис та лаваш із баклажанами
До речі, найкраще оселедець смакує на 3 – 4-й день засолу.
Рецепт оселедця пряного соління
- Час: 48 годин
- Порції: 4
Оселедець / Фото Точка нет
– 2 свіжих оселедці (або морожених);
– 4 ст. л. солі;
– 2 ст. л. цукру;
– 80 мл оцту;
– 1 ч. л. коріандру;
– 6 ягід ялівцю;
– 2 бутони гвоздики;
– 4 шт. чорного перцю горошком;
– 3 шт. лаврових листків.
Приготування:
- У сотейнику з'єднайте всі інгредієнти для розсолу (всі окрім оселедця) та влийте 1 літр води. Доведіть розсіл до кипіння та перемішуйте рідину до повного розчинення солі і цукру.
- Зніміть з плити сотейник з розсолом та охолодіть його при кімнатній температурі.
- Підготуйте оселедці до засолювання: випатрайте їх, відріжте голову, помийте та просушіть паперовими рушниками.
- Перекладіть рибу у глибокий харчовий контейнер та залийте розсолом. Залишіть рибу на 48 годин у холодильнику. Не забувайте час від часу перевертати рибу.
- Оселедець готовий. Смачного!
Мій улюблений спосіб подачі: порізати оселедець на шматочки, обкласти порізаною червоною цибулею, скропити нерафінованою соняшниковою олією, соком і цедрою лимону.
Пам'ятайте! Зберігати в розсолі рибу можна не довше тижня, в холодильнику. Без розсолу, в контейнері – 2 тижні.