Натуральний, вміру солодкий домашній зефір на основі персиків – це ще та насолода. Він надзвичайно смачний та сподобається, як дітям, так і дорослим.

Читайте також Можна їсти губами: запечена кукурудза в духовці

Спробуйте такий варіант улюбленого десерту, доки на ринку ще можна придбати свіжі персики. Якщо ви хочете готувати зефір в не сезон – використайте готове персикове пюре.

Рецепт персикового зефіру

  • Час: 2 – 8 годин
  • Порції: 7

Приготування:

  • У персиків робимо надріз і повністю занурюємо у киплячу воду на 30 секунд – бланшуємо. Дістаємо, занурюємо у крижану воду і даємо охолонути. Знімаємо шкірку, нарізаємо і пробиваємо блендером до стану пюре. Уварюємо до легкого загущення (або можна взяти готове персикове пюре без цукру).
  • До персикового пюре, що вийшло, додаємо 140 грамів цукру, воду, агар-агар, барвник і перемішуємо. Ставимо на середній вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Трохи зменшуємо вогонь і, помішуючи, тримаємо на плиті 4 – 5 хвилин.⠀
  • Як тільки сироп довели до кипіння, до яєчного білка додаємо лимонну кислоту і починаємо збивати на середній швидкості міксера до появи піни. Поступово всипаємо 35 грамів цукру та збиваємо практично до стійких піків.
  • Продовжуємо збивати, тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп (якщо є термометр - температура сиропу повинна бути 104 – 106 градусів). Після того, як влили весь сироп, збиваємо на максимальній потужності міксера пару хвилин, до густої та щільної маси.
  • Швидко кладемо масу в кондитерський мішок із насадкою та відсаджуємо половинки зефіру на пергамент. Залишаємо при кімнатній температурі на декілька годин, а краще на ніч. ⠀ ⠀
  • Поєднуємо 2 половинки зефіру та обсипаємо сумішшю з цукрової пудри та кукурудзяного крохмалю. Зберігаємо у закритому контейнері до 2-х тижнів.

Смачного!