Куряче філе, запечене в сметанному соусі: на запах примчить уся родина
Джерело:
ютуб пані ЛесіЧудових страв із курятиною – безліч. Але ж нам треба, щоб було не лише смачно, а й швидко та просто. Ми дібрали для вас саме такий рецепт. Підготовчих маніпуляцій з курячим філе – мінімум, а смак буде просто вау!
Щоб куряче м'ясо зберегло соковитість, приготуйте його в духовці, поливши сметанною заправкою з італійськими спеціями та часником. Почекайте 35 хвилин, доки все запечеться.
Читайте також Як смачно приготувати мітболи: три рецепти для ситного обіду
Результат вас приємно здивує: вдячні рідні обов'язково засиплять вас компліментами!
Філе курки, запечене з помідорами в сметанному соусі
- Час: 50 хвилин
- Порції: 4
Курочка, запечена в сметанному соусі / Скриншот із відео
– 2 курячих філе;
– 2 сирих курячих яйця;
– 70 грамів твердого сиру;
– 7 столових ложок сметани;
– ½ чайної ложки лимонного перцю;
– ½ чайної ложки сухих італійських спецій;
– мелений чорний перець;
– сіль;
– 1 зубчик свіжого часнику;
– 2 столові ложки соняшникової олії;
– 2 помідори;
– кілька гілочок свіжої зелені.
Приготування:
- Ретельно помийте м'ясо, наріжте його середніми кубиками.
- Присмачте курятину сіллю, перцем та розімніть руками.
Скріншот з відео
- Змастіть жаротривке деко олією.
Скриншот із відео
- Викладіть шматочки курочки та розрівняйте виделкою.
- У окремому посуді змішайте сирі яйця, решту спецій, вичавлений часник та сметану.
Скріншот з відео
- Натріть сир на дрібній тертці та додайте до сметанкової заправки. Перемішайте.
- Полийте заправкою курятину.
- Наріжте помідори тонкими кільцями та викладіть зверху на м'ясо та заправку.
- Знову посипте тертим сиром.
- Розігрійте духовку до 200 градусів та випікайте страву з курятини під шаром фольги 25 хвилин і ще 10 без неї.
- Готову страву посипте дрібно нарізаною зеленню та подавайте до столу.
Смачного!
Відеорецепт приготування курячого філе в духовці: