Рецепт десерту на Великдень: соковитий торт із білим шоколадом без випікання
Джерело:
kwestia smakuНа свята так хочеться здивувати гостей та рідних особливими смаколиками. Ніжний торт із шоколадом та журавлиною підійде для будь-якого столу.
Торт, у якому поєднуються білий шоколад, маскарпоне та журавлина стане "родзинкою" та бажаним моментом застілля.
Цікаво Ідеально для Великодня: рецепти м'ясних страв до святкового столу
Скоріше зберігайте рецепт і дивуйте близьких особливим десертом.
Рецепт торта із журавлиною та білим шоколадом
Час: 2 години
Порцій: 4
Інгредієнти:
– 200 грамів пісочного або вівсяного печива;
– 80 грамів вершкового масла;
– 200 грамів свіжої журавлини + для прикраси
– 50 грамів цукру.
Крем:
— 125 мілілітрів вершків 30% або 18%;
– 200 грамів білого шоколаду;
– 250 грамів маскарпоне;
Прикраса:
– гілочки, журавлина в цукрі, готові прикраси.
Приготування:
- Печиво ретельно перемішати міксером або подрібнювачем з додаванням розтопленого вершкового масла.
- Викласти масу в металеву форму для (бажано зі знімним дном) діаметром приблизно 23 сантиметри, щільно притиснути до дна та бортів. Випікайте приблизно 8 – 10 хвилин при 180 градусах, а потім охолодіть (випікання можна пропустити, якщо у вас немає духовки, а замість цього поставити тісто в холодильник).
- Помістіть журавлину в каструлю разом з цукром. Готуйте близько 10 – 15 хвилин без кришки, поки фрукт не розпадеться і не загусне. Тим часом час від часу помішуйте і збризкуйте водою, якщо журавлина прилипає до дна.
- Закип’ятіть вершки, відставте з вогню, додайте поламаний кубиками шоколад і перемішайте до повного розчинення. Дайте повністю охолонути (наприклад, в каструлі з холодною водою).
- Збивайте маскарпоне близько хвилини електричним міксером, поки воно не збільшиться в об’ємі. Додайте їх до охолодженого шоколаду в 3 прийоми, щоразу ненадовго перемішуйте, поки інгредієнти не з’єднаються.
- Викладіть на тісто журавлину, а зверху крем і поставте в холодильник приблизно на 2 години.