Коли ми беремося за приготування бульйону, то намагаємося зробити все для того, аби він був максимально прозорим. За яким би рецептом ми не готували страву, ця вимога до неї є завжди.
Не пропустіть Цю страву ви захочете повторити: легкий суп з картоплею та бринзою
Втім, забезпечити найкращий результат можна одним легким кроком. Головне – знати про цей секрет.
Що додати до бульйону, аби він був максимально прозорим
Виявляється, усе, що потрібно зробити – це просто додати до бульйону склянку холодної води. Завдяки цьому страва точно буде прозорою.
Зробити бульйон прозорим дуже легко / Фото Paleo Grubs
Це називається "загартовуванням" бульйону, про цей прийом знає кожен досвідчений кулінар. Також можна скористатися кубиками льоду. Цю операцію можна повторювати кілька разів впродовж варіння страви.
Річ у тому, що через додавання холодної води "каламутні" речовини залишаться на дні, тому страва буде прозора. Окрім того, не забувайте обсмажувати овочі перед додаванням у бульйон. Це вивільнить ефірні олії, завдяки чому смак страви буде глибоким та насиченим.