Пухкі та ароматні: рецепт домашніх булочок з часником та пармезаном
7 лютого 2022,
20:57
Читать новость на русском
Джерело:
Damn deliciousБулочки з часником дуже просто приготувати вдома! Тісто для них можна взяти магазинне, але краще, звісно, замісити власноруч.
З цими ароматними, пухкими, наче хмаринка, булочками борщ чи крем-суп – ще смачніші! Чудово вони смакують і просто як перекус, приміром із томатним соусом.
Читайте також Желатин не знадобиться: готуємо домашній холодець правильно
Рецепт часникових булочок
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порції: 8
Фото Damn delicious
– 1 кілограм дріжджового тіста;
– ¼ склянки вершкового масла (розтопленого);
– 1½ столової ложки подрібненої свіжої петрушки;
– 3 зубчики часнику;
– ¼ чайної ложки солі;
– 2 столові ложки тертого сиру пармезан;
– 1 склянка соусу маринара.
Приготування:
- Якщо ви придбали готове тісто – розморозьте його. Якщо замісили самі – залиште підійти при кімнатній температурі.
- Розігрійте духовку до 190 – 195 градусів. Деко застеліть шаром пергаменту для випікання.
- У центр дека поставте жаротривку мисочку з водою.
- Сформуйте з тіста 22 – 24 однакові кульки.
- У невеликій посудині змішайте розтоплене масло, подрібнену петрушку, часник і сіль.
Фото Damn delicious
- Кульки тіста викладіть на підготовлене деко навколо мисочки з водою, змастіть ароматною сумішшю й посипте пармезаном.
- Поставте булочки до духовки й випікайте до золотавого кольору (25 – 30 хвилин).
- Обережно вийміть з духовки мисочку з водою. Воду злийте, заповніть мисочку соусом і поверніть у центр дека. Ще раз змастіть верхівки булочок ароматним маслом, що залишилося.
Смачного!