Ресторанний гід Мішлен назвав борщ "російською стравою"
Експерти ресторанного путівника Michelin відвідали Росію та віднесли український борщ до російської національної кухні, подробиці у матеріалі SmachnoNews.
21 грудня 2020 року експерти путівника "Мішлен" відвідали столицю Росії та оцінювали ресторани. Про це йдеться на офіційному сайті Michelin Guides.
Читайте також Борщ-батли: українські міністри позмагаються на кухні
Ресторанний путівник Мішлен назвав борщ "російською стравою"
"На російській кулінарній сцені, з її багатою історією і світськими традиціями, в останні 30 років виникають нові тенденції, які втілюють талановиті шеф-кухарі, які віддані тому, щоб наголошувати на якості місцевих продуктів – таких, як камчатський краб із Владивостоку, бородінський хліб, палтус із Мурманська чи "сметана" – заквашені вершки, що використовуються в приготуванні бефстроганов. Вони також радо використовують овочі й ароматні трави, які надають живих унікальних ароматів таким емблематичним для цієї країни першим стравам, як борщ чи розсольник", – йдеться у повідомленні.
Путівник "Мішлен" – найвідоміший і впливовий з сучасних ресторанних рейтингів, що видається компанією з виробництва шин Michelin від 1900 року.На борщ, як і на значну частину української спадщини загалом, нині претендує й Росія. У травні 2019 року МЗС Росії стверджувало, що борщ є «символом традиційної кухні» цієї країни.
Нагадаємо, міністри у прямому ефірі готуватимуть традиційний український борщ.