П'ять напоїв, з якими зима буде для вас значно теплішою
Шукаєте смачні напої, які б зігрівали вас узимку? Холодним вечором так приємно вмоститися в кріслі з чимось смачним та гарячим, укритися теплою ковдрою й дивитися улюблений серіал. Пропонуємо кілька варіантів смачного та гарячого: какао, чай з імбирем та лимоном, пряний індійський масала-чай, гарячий сидр і шоколад.
Усі рецепти – в одній добірці. Тож обирайте, готуйте й насолоджуйтеся!
Читайте також Готуємо вдвічі швидше: чому мариноване м'ясо ідеально підходить для домашніх страв
Рецепт какао з молоком
- Час: 10 хвилин
- Порції: 2
Какао / Фото Гастроном
– 4 столові ложки какао;
– 50 мілілітрів молока;
– дрібні маршмелоу.
Приготування:
- Розігрійте молоко, але не доводьте його до кипіння.
- Насипте в чашки по 2 столові ложки какао.
- Залийте все гарячим молоком та перемішайте.
- Викладіть на готовий напій маршмелоу та одразу подавайте до столу.
Смачного!
Імбирно-лимонний чай
- Час: 10 хвилин
- Порції: 2
Чай з лимоном і імбирем / Фото Карамель кафе
– 1 чайна ложка зеленого чаю;
– 2 скибочки лимону;
– 4 скибочки свіжого імбиру;
– 1 чайна ложка меду або цукру.
Приготування:
- Доведіть воду до кипіння.
- У чашки викладіть зелений чай, лимон і імбир.
- Залийте все окропом та розімніть ложкою.
- Коли чай заварить і трохи охолоне – додайте мед. Цукор можна додавати до чаю одразу.
- Перемішайте напій ложкою та подавайте до столу.
Смачного!
Масала-чай
- Час: 10 хвилин
- Порції: 2
Масала-чай / Фото Клопотенка
– 400 мілілітрів молока;
– 2 столові ложки чаю;
– 1 столова ложка меленого кардамону;
– ½ чайної ложки меленого чорного перцю;
– 100 мілілітрів води;
– 2 столові ложки цукру;
– корінь свіжого імбиру.
Приготування:
- Подрібніть насіння кардамону у ступі або в кутері. Можна використати одразу мелену спецію.
- Імбир розімніть виделкою.
- Закип'ятіть воду, додайте до неї цукру та чай. Всипте решту спецій, імбир та кип'ятіть кілька секунд.
- Влийте до чаю молоко та доведіть його разом з чаєм до кипіння.
- Процідіть чай через дрібне сито.
- Подавайте до столу напій гарячим.
Смачного!
Гарячий яблучний сидр
- Час: 20 хвилин
- Порції: 6
Гарячий сидр / Фото Хочу юа
– 1,5 літри яблучного соку;
– цедра апельсина;
– 50 грамів цукру або меду;
– 3 палички кориці;
– 10 – 12 пуп'янків гвоздики;
– 6 – 8 горошин чорного перцю;
– 4 зірочки анісу;
– 180 мілілітрів віскі за бажанням.
Приготування:
- У великій каструлі нагрійте яблучний сік.
- Додайте до нього цукор або мед, цедру апельсина та спеції.
- Варіть напій протягом 15 хвилин, при цьому не забувайте знімати з поверхні піну, що утворюється.
- Ретельно процідіть сидр через дрібне сито.
- За бажанням можна додати алкоголь, але це не обов'язково.
- Розлийте яблучний сидр порційно та подавайте до столу.
Смачного!
Гарячий шоколад
- Час: 10 хвилин
- Порції: 4 – 6
Гарячий шоколад / Фото Галицький кореспондент
– 180 грамів чорного шоколаду;
– 100 – 200 грамів цукру;
– 1 склянка какао-порошку;
– ½ склянки сухого молока;
– 1 чайна ложка ванільного цукру;
– дрібка солі;
– 1 склянка молока.
Приготування:
- У глибокій посудині змішайте всі сухі інгредієнти.
- У каструлі нагрійте молоко, але не кип'ятіть його.
- Невеликими порціями додавайте суху суміш до молока й активно вимішуйте всі вінчиком.
- Розлийте гарячий шоколад та одразу подавайте до столу.
Смачного!