Ця страва прекрасно підходить для обіду чи вечері. Кабачки в поєднанні з іншими сезонними інгредієнтами створюють гармонійне і смачне рагу, яке неодмінно сподобається всій родині.

Цікаво Старовинний напій, оповитий віршами: як приготувати трояндове вино

Рагу з кабачків

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4

Приготування:

  1. Кабачок помийте, обріжте кінчики, наріжте кубиками та відкладіть.
  2. У широкій, більшій каструлі або глибокій сковороді обсмажте на оливковій олії нарізану кубиками цибулю.
  3. Додайте нарізаний кубиками бекон (зі зрізаною твердою шкіркою) і смажте, періодично помішуючи, близько 5 хвилин.
  4. Зріжте зелене листя цибулі-порею, залишивши білу і світло-зелену частини. Промийте, обсушіть і розріжте вздовж на 4 частини, потім поперек на скибочки.
  5. Додайте до обсмаженого бекону і перемішайте.
  6. Всипте тертий часник і смажте, помішуючи, 2 хвилини.
  7. Накрийте кришкою і тушкуйте приблизно 3 хвилини, поки цибуля-порей не розм’якне.
  8. Відкрийте каструлю, влийте бульйон і додайте паприку.
  9. Варіть, періодично помішуючи, приблизно 3 хвилини.
  10. Додайте цукіні, перемішайте, посоліть і поперчіть.
  11. Варіть, періодично помішуючи, приблизно 7 – 10 хвилин, поки цукіні не розм’якшиться.
  12. На півдорозі додайте перець, нарізаний кубиками.
  13. Помідор почистіть від шкірки та наріжте четвертинками.
  14. Видаліть насіння, а м'якоть наріжте кубиками. Додайте його в блюдо разом з томатною пастою.
  15. Готуйте з помішуванням приблизно 2 – 3 хвилини, посипте петрушкою і подавайте.