Ресторанна страва по-домашньому: чизбургер з курячими стегенцями від "пекельного" шефа
Джерело:
Новий каналВідтепер соковитий чизбургер ви будете готувати не гірше, ніж у наймодніших ресторанах. Страва приготована вдома стане корисним перекусом для школярів або її можна взяти з собою на роботу. Тільки спакуйте чизбургер в харчовий контейнер, щоб сік не розтікся.
Рецептом соковитого чизбургера з курячими стегенцями поділився з читачами популярний шеф-кухар та ресторатор, головний суддя кулінарного реаліті-шоу Алекс Якутов.
Читайте також Антибіотики, гормони росту, "наколювання": як обрати курятину без шкідливих домішок
Алекс Якутов не тільки вправно керує своїм рестораном "Публіцист", який увійшов до списку 100 найкращих ресторанів України, а й вміє готувати вишукані страви з простих інгредієнтів.
Шеф навчає кулінарії та судить на реаліті-шоу "Пекельна кухня" кухарів-аматорів та шеф-кухарів, вчить тонкощам гастрономії, молекулярної кухні та класичних страв.
Алекс Якутов / Фото Новий канал
Один раз приготувавши його вдома, ви вже не зможете зупинитися, щоб не повторити ще раз.
Рецепт чизбургера з курячими стегенцями
- Час: 30 хвилин
- Порції: 1
Чизбургер з курятиною / Фото Новий канал
– 1 кругла булочка;
– 10 г масла;
– 120 г курячих стегон;
– 50 г кетчупу;
– 2 шт. листя салату айсберг;
– ½ помідора;
– 1 шматок сиру чедер.
Інгредієнти для майонезу:
– 5 г часнику;
– 1 сирий курячий жовток;
– 1 ч. л. гірчиці;
– сіль;
– 400 мл олії;
– 200 г кропу.
Приготування:
- Для приготування майонезу ретельно подрібніть кріп.
- Змішайте жовток, гірчицю, олію, сіль, перець та кріп. Збийте міксером до загущування.
- Курячі стегна пропустіть через м'ясорубку. Додайте сіль, чорний мелений перець, кріп.
- Сформуйте котлету та обсмажте на сковорідці з обох сторін.
- Змастіть одну частинку булки майонезом, а другу кетчупом. На майонез покладіть котлету. На неї – шматок сиру, щоб розплавився. Далі – листя салату та кружальце помідора. Накрийте другою половиною булочки.
- Апетитний та соковитий чизбургер готовий. Смачного!