Днями журнал "Новое время" склав щорічний рейтинг кращих ресторанів України, куди увійшов і ресторан "Публіцист" Алекса Якутова.

Читайте також Державна підтримка та нові закони: що чекає на бджолярів в Україні – підсумки дискусії

Окрім цього заклад за версією журналу отримав ще одну нагороду, його визнали одним з 10 кращих ресторанів Києва. Гастрокритики відзначили якість і вишуканий смак страв Алекса Якутова.

Їх вважають топовими фуд-журналістами в світі. Вони їздять по різних ресторанах і куштують місцеву їжу. Потім пишуть статті про кращі заклади, які після їхніх відгуків можуть номінувати на престижну премію "50 best restaurants", – відзначив Якутов.


Поркета / Фото Новий канал

Шеф-кухар та ресторатор пригощав світових гастрокритиків пончиками з равликами, хлібом на заквасці, рієтом (варіація паштету) з азовського судака з гречаним місо та щучою ікрою, хумусом з зеленого горошку, молодої спаржі та овочів, поркетою (італійська варіація м'ясного рулету) з нутрії з мусом з ферментованих білих грибів та десертом з печеного перцю.


Пончики з равликами / Фото Новий канал

Для мене велика честь, що вони прийшли саме в мій ресторан, на мої страви, на мене як шефа, – додав шеф-кухар.

Щиро вітаємо шеф-кухаря із відзнакою та вдячну за розвиток гастрономії в Україні.